2 Reddingswerkers doen er alles aan om de jongen te redden.
Twitter Gurjeet Singh Reddingswerkers doen er alles aan om de jongen te redden.

Tweejarige jongen zit al vier dagen vast in put in India

In India proberen de hulpdiensten een tweejarige jongen te bereiken die al vier dagen vastzit in een put in de staat Punjab. Fatehvir Singh viel donderdag in de put met een diepte van 33 meter en een diameter van slechts 23 centimeter. "De put was bedekt met een zak zand, maar het lijkt erop dat de jongen erop gestapt is, uitgegleden is en zo naar beneden gevallen is", aldus een lokale verkozene.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De jongen was aan het spelen in de velden vlakbij zijn huis. Hoe het kind eraan toe is, is niet geweten. De hulpverleners proberen een buis met een diameter van één meter parallel aan de put tot op de diepte te brengen waar de jongen zou zitten. Intussen zijn ook een zuurstofleiding en een camera naar beneden gebracht.
"We hebben goede hoop dat we binnen enkele uren het kind kunnen lokaliseren", aldus nog de lokale afgevaardigde.

In 2006 werd in India nog een jongen van zes jaar levend uit een put gehaald. Dat gebeurde in de staat Haryana, vlakbij de hoofdstad New Delhi. De jongen zat 48 uur vast. De redding werd rechtstreeks uitgezonden op televisie.

Dichter bij ons was er begin dit jaar het noodlottige verhaal van de tweejarige Julen. Die viel in de buurt van het Spaanse Malaga per ongeluk in een ruim honderd meter diepe put met een diameter van slechts 25 centimeter. Na een zoekoperatie van dertien dagen werd de jongen dood teruggevonden.

2 De regering van Punjab heeft een helikopter klaar staan om de jongen naar het ziekenhuis te brengen wanneer hij uit de put gehaald zou worden.
Government of Punjab De regering van Punjab heeft een helikopter klaar staan om de jongen naar het ziekenhuis te brengen wanneer hij uit de put gehaald zou worden.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • MYRTHE PASS

    Waarom worden dergelijke putten niet beter afgesloten of beveiligd? Het zijn altijd de kleintjes, die soms een wrede hongerdood sterven door de fouten van de volwassenen.

  • Lode Loyens

    Hopelijk eindigt dit goed.

Lees meer