3 De technische recherche doet onderzoek op het plaats-delict.
ANP De technische recherche doet onderzoek op het plaats-delict.

Twintiger die Wesley (20) doodstak na ruzie aan metrohalte, “bleef ijzig kalm en wandelde weg”

De Rotterdammer (20) die ervan wordt verdacht maandagochtend op metrostation Capelsebrug in Rotterdam de 20-jarige Wesley te hebben doodgestoken, is een bekende van de politie. De man werd herkend op beelden van beveiligingscamera’s op en rond het station.

De politie ging bij het huis van de verdachte langs om hem te arresteren, maar daar was hij niet. Maandagavond kon de jongeman dan toch worden aangehouden toen agenten hem in een auto zagen rijden. De camera’s boven de toegangspoortjes op het perron van spoor 2 hebben haarfijn geregistreerd wat zich daar die ochtend even voor tien uur afspeelde.  

Zwartrijden
Getuigen melden dat Wesley wilde zwartrijden en zonder in te checken achter de verdachte aanliep door het toegangspoortje.  Tussen het behoorlijke aantal reizigers ‘liftte’ het slachtoffer zo mee met zijn voorganger. Die zei daar wat van en er ontstond een woordenwisseling waarbij Wesley uit Lekkerkerk (nabij Rotterdam) duidelijk de grootste mond had. De ruzie escaleerde in de fatale steekpartij.

“Hij  (Wesley, red.) deed bijdehand (brutaal, red.), leek opgefokt, provoceerde die andere man”, zegt een getuige. “Hij bleef maar tegen hem schreeuwen, ook toen hun gezichten vlak bij elkaar waren. Hij zocht duidelijk de confrontatie en bleef maar uitdagen. Toen, ter hoogte van de deur van de metro, pakte die man heel rustig een mes en stak die ander in zijn borst. Hij werd vlak naast zijn hart gestoken, het bloed spoot eruit en hij zakte in elkaar. Het meest opvallende was nog dat de man ijzig kalm bleef. Hij draaide zich om en wandelde bij het slachtoffer vandaan. Wat ook zo bijzonder was: niemand ging achter de dader aan. Iedereen bleef gewoon in shock achter.”

Ook het slachtoffer is bekend bij de politie. Wesley zat nog in zijn proeftijd van een veroordeling in het afgelopen jaar waarbij hem een werkstraf van zestig uur en dertig dagen jeugddetentie voorwaardelijk werden opgelegd. Het vonnis volgde op een zedenmisdrijf dat door hem was gepleegd toen hij nog minderjarig was. Maandagmiddag had hij zich moeten melden bij de rechtbank in Den Haag omdat hij zich niet had gehouden aan de bijzondere voorwaarden die hem naast de straf waren opgelegd. De advocaat die hem destijds bijstond, zegt geschokt te zijn door zijn overlijden. 

3
ANP
3
ANP

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eddy van Dorst

    Als je achter het slachtoffer gaat wordt je in dit ziekelijk land gestraft want hij is tenslotte de crimineel en jij het slachtoffer en die worden gestraft de wereld op zijn kop door wanbeleid van onze onbekwame graaiers

  • Roger Cooks

    Ja dat moeten de imbecielen bij het gerecht doen: gekend voor van alles maar toch laten ze zo iemand los lopen. Ze zijn daar blijkbaar al zo slim als hier.

Lees meer