Ook op de ‘mugshots’ liet Jose Vega Meza (21) een glimlach niet achterwege.
AP Ook op de ‘mugshots’ liet Jose Vega Meza (21) een glimlach niet achterwege.

Twintiger onthoofdt hond van huisgenote: “Hij bleef glimlachen”

Een huiveringwekkend geval van dierenmishandeling waarbij een hond om het leven kwam, schokt de Verenigde Staten. Jose Vega Meza (21) verminkte en onthoofdde de hond van zijn huisgenote. De vrouw deed de lugubere ontdekking op zaterdag toen ze een doos opende waarin het kadaver was gestoken.

De vrouw was die dag volop bezig met de verhuis uit het pand in Buckeye, een voorstad van Phoenix (Arizona). Ze had de woonst enige tijd samen met Vega Meza gedeeld. Hij probeerde om de bewuste doos in ‘t geniep tussen de andere in een bestelwagen te steken. De vrouw zag dat en had haar viervoeter al enige tijd niet meer gezien. Ze verklaarde aan de politie dat de man bleef glimlachen toen ze zag wat er in de doos stak.

De vrouw meldde de dodelijke dierenmishandeling pas een dag later. Vega Meza werd al snel in de boeien geslagen en bekende de feiten meteen. De twintiger verklaarde in zijn verhoor dat de vrouw zijn moeder, de eigenaar van het huis, nog achterstallige huur moest. Volgens Amerikaanse media is het precieze ras van de vermoorde hond niet bekend. Het zou om een nogal kleine viervoeter gaan. Vega Meza is aangeklaagd voor dierenmishandeling en zit in de cel.

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Katalin de Clercq

    Aangeklaagd voor dierenmishandeling en in de cel gestoken om het doden van een hond, maar elke dag massa’s dieren doden om op te eten is geen probleem?! We zijn 2019 mensen, komaan! #openuwogen #allanimalsmatter

  • herman de genst

    Er scheelt iets met het mensdom en daar moet dringend iets aan gedaan worden . hij die denkt dat misdadigers die ten tijde van de jaren 1930-40 niet meer in onze maatschappij huizen is ziende blind . moest er thans een WO uitbreken zou men nog veel meer geconfronteerd worden met gruweldaden want aan sadisten geen gebrek . de enige oplossing voor een betere wereld is zoals men reageert op een plaag , en dat is een vernietiging van het soort dat onze veiligheid in gevaar brengt .

Lees meer