3 Leden van de rechtbank bezoeken de afgesloten ruimtes in de boerderij in Ruinerwold waar Gerrit Jan Van D. met vijf jongeren werd aangetroffen.
ANP Leden van de rechtbank bezoeken de afgesloten ruimtes in de boerderij in Ruinerwold waar Gerrit Jan Van D. met vijf jongeren werd aangetroffen.

Vader en huurder ‘spookgezin’ in Ruinerwold blijven voorlopig vastzitten, rechtbank zelf op bezoek in boerderij

De raadkamer van de rechtbank in het Nederlandse Assen heeft vandaag bepaald dat de twee verdachten in de zaak-Ruinerwold langer in voorarrest moeten blijven, conform de wens van het Openbaar Ministerie. Het gaat om de 67-jarige Gerrit-Jan van D. en de 58-jarige Josef B. De rechtbank handhaaft ook de beperkingen, waardoor het tweetal alleen contact mag hebben met hun advocaten.

Het duo zit vast op verdenking van wederrechtelijke vrijheidsberoving, het benadelen van de gezondheid van anderen (mishandeling) en witwassen. Van D. geldt vooralsnog als de vader van de zes jongvolwassenen met wie hij een teruggetrokken leven leidde in een boerderij in het Drentse Ruinerwold. Het OM wil aan de hand van een DNA-onderzoek vaststellen of het gezelschap ook daadwerkelijk familie van elkaar is. Josef B. is de huurder van de boerderij.

Het gezin woonde al jaren in afzondering. Half oktober kwam de zaak aan het rollen nadat de 25-jarige zoon enkele keren was opgedoken in een dorpskroeg in Ruinerwold. Toen hij zijn verhaal deed aan de barman schakelde die de politie in.

Om een volledig beeld van de situatie te krijgen, is de rechtbank vanmiddag zelf gaan kijken in de ruimtes in de boerderij waar twee weken geleden van D. en zijn vijf vermoedelijke kinderen werden aangetroffen. De rechters kwamen rond half vier aan bij het pand.

3
ANP
3
ANP

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer