2 De 17-jarige zoon poseert met een berenwelp voor de camera.
rv De 17-jarige zoon poseert met een berenwelp voor de camera.

Vader en zoon schieten beren in winterslaap dood en poseren trots met hun trofee

Met ontbloot bovenlijf en bebloede handen poseert deze 17-jarige jongen voor de foto. Hij heeft net, samen met zijn vader, een beer en haar welpen neergeschoten die in winterslaap waren. Dit gebeurde allemaal in de Amerikaanse staat Alaska in april vorig jaar. Dankzij de beelden van een verborgen camera heeft de vader ondertussen drie maanden celstraf gekregen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De jachtpartij op de zwarte beren, afgelopen april, werd door de bewegingscamera nauwgezet vastgelegd. De 41-jarige vader, Andrew Renner, en zijn op het moment van de feiten 17-jarige zoon Owen, schoten eerst de moederbeer af en vervolgens de twee welpen. Twee dagen later kwamen ze nog eens terug om de resten van de welpen te verbergen, kogelhulzen op te rapen en de detectiehalsband van de moederbeer mee te nemen. “Ze zullen dit nooit met ons in verband kunnen brengen”, zou de zoon op camera hebben gezegd.

2 De stropers mikken op de beren in winterslaap.
rv De stropers mikken op de beren in winterslaap.

Twee weken later togen de twee met de huid van de moederbeer naar het kantoor van wildlife bosbeheer. Ze logen over de plek waar de beer was doodgeschoten en ook beweerden ze dat er geen welpen in de buurt waren geweest. In Alaska is het verboden om te jagen op een beer met welpen. Toen de observatiebeelden maanden later werden opgehaald en bekeken, konden de mannen worden ingerekend. 

30 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christine Laevers

    De hele winter heb ik op Franse TV 'Bush in Alaska' en 'Alone in Alaska' gevolgd. Vrouwelijke elanden mogen nooit geschoten worden, klemmen daarentegen voor bont (lynx, marter, wolf, ...) kan wel mits een licentie. Beren met jongen nooit. Gebieden krijgen helaas het bezoek van bepaalde mensen die niets meer respecteren.

  • Alphonsina Derwael

    Wat een verschrikkelijk laffe daad! Wereld zit vol met harteloze mensen.

Lees meer