2 Jorge en Carlos Francisco Vallejo.
RV Jorge en Carlos Francisco Vallejo.

Vader en zoon sterven allebei aan corona nadat ze op dezelfde dag in ziekenhuis beland waren

Een vader (89) en zoon (57) uit Florida zijn allebei gestorven aan het coronavirus. Dokter Carlos Francisco Vallejo liep de besmetting vermoedelijk als eerste op via een van zijn patiënten. Hij maakte daarop zelf vijf familieleden ziek, waaronder zijn vrouw en zijn vader. Jorge en Carlos zouden allebei op 27 juni in het ziekenhuis belanden. De bejaarde man stierf zes dagen later al, op 1 augustus verloor ook zijn zoon de bikkelharde strijd.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Carlos bracht uiteindelijk 42 dagen op de intensieve zorgafdeling in Weston door. Hij werkte als internist in onder meer drie rusthuizen.

Jorge verdiende vroeger zijn boterham als gynaecoloog én verloskundige. Zo bracht hij zelf acht van zijn negen kleinkinderen ter wereld. En 28 jaar geleden verwierf de man enige faam omdat de kleinste baby van de Verenigde Staten onder zijn leiding geboren werd. “Ik voelde me bijna God toen”, liet hij optekenen.

“Ankers van onze familie kwijt”

“We zijn de ankers van onze familie kwijt”, verwoordt journaliste én kleinkind Jessica Vallejo het verdriet. “Zij belichaamden wat dokters horen te zijn. Ze zouden alles opgegeven hebben voor hun patiënten.”

2 Gisselle met haar vader.
RV Gisselle met haar vader.

De kinderen van Carlos noemen hem zonder meer een held. “Ik zag hem niet graag naar al die rusthuizen en ziekenhuizen vertrekken, ik was té bang dat hem iets zou overkomen”, vertelt Gisselle (31). “Maar er was niets aan te doen, hij stond de klok rond klaar voor zijn patiënten.”

“Mijn grote voorbeeld”

“Hij was mijn grote voorbeeld”, voegt Kevin (23) eraan toe. “Als zijn patiënten moeilijke tijden doormaakten, ging hij hen soms zelf opzoeken. Zonder financiële bedoelingen, voor alle duidelijkheid. Puur om hen een goed gevoel te bezorgen.”

Er zitten maar liefst twintig dokters, tandartsen en studenten geneeskunde in de familie. “Tegenwoordig zetten wij ons leven op het spel als we een ziekenhuis binnenstappen, net alsof we brandweermannen zijn”, besluit zijn andere zoon Charlie (26). “Maar hoe gevaarlijk het ook is, we halen telkens alles uit de kast om onze patiënten te genezen.”

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Edwin Aras

    Maak een compilatie van zulke verhalen zodat de egoïsten onder ons eens wakker geschut worden bij het bekijken ervan en laat ze maar eens mee in ziekenhuizen gaan waar covid patienten vechten voor hun leven. Dan zien ze tenminste dat het niet een ver van men bed show is!

  • christina geentjens

    Diep respect voor vader en zoon .

Lees meer