De politie deed tot diep in de nacht onderzoek in het ziekenhuis.
Media TV De politie deed tot diep in de nacht onderzoek in het ziekenhuis.

Vader steekt zijn 8-jarige dochter dood in Rotterdams ziekenhuis

Agenten hebben een 41-jarige Rotterdammer aangehouden bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. De man uit de Rotterdamse wijk Hoogvliet bracht zijn 8-jarige dochter om het leven in het ziekenhuis.

Een ziekenhuis, de plek waar dokters mensen beter trachten te maken, is gisterenavond het toneel geworden van een fatale steekpartij. Een 8-jarig Rotterdams meisje, dat door haar eigen vader is binnengebracht, werd door hem om het leven gebracht. 

De politie maakte vanmiddag bekend dat het meisje is aangetroffen op de afdeling radiologie. Die is naast de ingang van het ziekenhuis gevestigd. Het vermoedelijke wapen is eveneens veiliggesteld.

Reanimatie en spoedoperatie

Dokters hebben nog geprobeerd het meisje te reanimeren en er werd een spoedoperatie gestart, maar het 8-jarige kind bleek niet meer te redden en overleed in het Rotterdamse Maasstad Ziekenhuis.  

Crisisteam

De man was al eerder in het ziekenhuis, maar was weer weggegaan met zijn dochter. Het crisisteam van Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond alarmeerde de politie kort na 20.00 uur omdat zij zich ernstig zorgen maakte over het welzijn van het meisje. Daarop is de politie direct een uitgebreid onderzoek gestart.

De man meldde zichzelf rond 21.30 uur bij het ziekenhuis. Hij vertelde waar zijn dochter in het ziekenhuis lag. Agenten vonden het zwaargewonde meisje. Over de toedracht is nog veel onduidelijk. De verdachte zit vast voor verhoor. De politie en een forensisch team waren met zeker vier busjes aanwezig in het ziekenhuis om onderzoek te verrichten. Een woordvoerster van de Jeugdbescherming zei dat het gezin niet bekend was bij deze instantie, maar dat ze een melding hadden gekregen van Veilig Thuis, een instelling die zich bezig houdt met huiselijk geweld.

Eerder op de dag was de man ook al in het ziekenhuis geweest, maar met zijn dochter weer weggegaan.

Geen patiënte

Het 8-jarige meisje was geen patiënte bij het ziekenhuis en dus ook niet opgenomen. Dat zegt de raad van bestuur van het ziekenhuis.

“We vinden het afschuwelijk wat er gisteravond gebeurd is in ons ziekenhuis en leven mee met de nabestaanden van het meisje. De betrokken medewerkers en hun collega’s zijn erg aangeslagen. Wij bieden alle betrokkenen ondersteuning aan en ook komende dagen is er nazorg voor hen geregeld’', aldus de raad van bestuur in een verklaring. “Andere bezoekers of patiënten zijn, voor zover wij nu weten, niet geconfronteerd met wat er gebeurd is.”

Een deel van het ziekenhuis is voor iedereen toegankelijk. Er hangen op veel punten camera’s. De beelden van gisteren  worden overgedragen aan de politie voor het onderzoek. De vader is gearresteerd.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jose Adan

    Doet zo zeer om zoiets te lezen hoe kan je zo een klein kind vermoorden ? Veel sterkte voor familie en vrienden zo mensen moete levens lang opsluite monsters zijn het

Lees meer