2 Gerrit-Jan van D.
RV Gerrit-Jan van D.

Vader van Nederlands spookgezin is nog altijd niet verhoord omdat hij al jaren niet meer kan praten

De vader van het Nederlandse spookgezin dat een teruggetrokken leven leidde op een boerderij in het Drentse Ruinerwold, is twee maanden na zijn arrestatie nog altijd niet verhoord door de politie. Zijn advocaat Robert Snorn bevestigt donderdag berichtgeving van het Dagblad van het Noorden dat de 67-jarige Gerrit-Jan van D. enkele jaren geleden een hersenbloeding heeft gehad en daardoor zijn spraakvermogen volledig is verloren.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De politie en het Openbaar Ministerie zoeken volgens Snorn nog naar methoden om de vader wel te kunnen verhoren. Een schriftelijk verhoor is evenmin mogelijk, omdat hij gedeeltelijk verlamd is geraakt door de bloeding. Verstandelijk is er volgens zijn advocaat niets aan de hand, maar zijn spraakvermogen is totaal verdwenen.

De vader wordt verdacht van seksueel misbruik, mishandeling en vrijheidsberoving van zijn zes jongvolwassen kinderen.

2 De bewuste boerderij in het Nederlandse Ruinerwold.
Photo News De bewuste boerderij in het Nederlandse Ruinerwold.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Janna Boonstra

    Tja, niet kunnen praten? Zijn religie wanen zijn blijkbaar niet aangetast. Ik geloof er werkelijk niets van. Hiet lijkt mij meer dat hij niets wil zeggen. En zoals altijd zal dat figuur wel weer een advocaat van de duivel hebben.

  • ANN LIMBOS

    Niet kunnen of niet willen praten ?

Lees meer