6 De gebeurtenissen van een jaar terug dwongen Ripolls burgemeester Jordi Munell tot diepe introspectie.
Xavier Torres-Bacchetta De gebeurtenissen van een jaar terug dwongen Ripolls burgemeester Jordi Munell tot diepe introspectie.

Exclusief voor abonnees

Van terreurnest tot integratielab: op bezoek in het Molenbeek van Spanje, een jaar na de aanslag op de Ramblas

Ruim een jaar geleden werd Spanje opgeschrikt door bloedige terreuraanslagen in Barcelona en Cambrils. De daders kwamen uit het kalme bergstadje Ripoll, dat sindsdien probeert te begrijpen wat er fout ging.

Midden in het historisch centrum van Ripoll wordt een rood tapijt uitgerold. Op lange plastic tafels staan grote tajines klaar. Organisator Farid El Ouazghari kijkt of het met Oosterse lantarens versierde geheel er netjes bij ligt, voordat de deksels van de schalen gaan en een dampende berg couscous verschijnt.

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Rasschaert

    Misschien eens ten rade gaan bij zijn Rotterdamse collega die de touwtjes stevig in handen heeft maar ook een uitgesproken mening heeft omtrent migratie. Niettegenstaande hij zelf van allochtone origine is hamert hij er op dat iedereen welkom is zolang ze zich aan de regels houden.

  • WILLY ZACHEL

    Godsdienst eender welke godsdienst hoort niet openlijk thuis in de maatschappij zou enkel discreet en onopvallend moeten beleeft worden

Lees meer