EPA

Van ‘vernedering voor Johnson’ tot ‘Boris is de controle kwijt’: Britse pers snoeihard voor premier na nederlaag

De Britse premier Boris Johnson heeft gisteren een gevoelige nederlaag geleden in het Lagerhuis. Het parlement maakte de weg vrij voor een stemming over een voorstel dat moet voorkomen dat het Verenigd Koninkrijk op 31 oktober zonder deal uit de EU stapt. De Britse media zijn dan ook uiterst kritisch voor Boris Johnson. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

Daily Express vat het in chocoladeletters bondig samen tot: “Parlement geeft zich over aan de EU”. Daaronder doet de krant er nog een schepje bovenop: “Op weer een schandelijke dag in onze zogenaamde democratie stemmen opstandige parlementsleden op verraad van Brexit”.

The Guardian is niet mals en schrijft dat “de premier een vernederende nederlaag heeft opgelopen.” Ook Financial Times kopt snoeihard: “Johnsons brexitstrategie in puin nadat parlementsleden nederlaag toebrengen”.

De tabloid Daily Mail opent met “Chaos regeert nadat 21 Tory-rebellen nederlaag afdwingen” en kopt met “Nu beslissen jullie, Britain”. Ook The Sun verwijst al naar de vervroegde verkiezingen die Johnson zou willen uitschrijven. “Over naar jou, Britain”, staat er op de voorpagina te lezen.

“Parlementsleden grijpen de macht”, kopt Metro. “Boris krijgt een klap”, schrijft de krant ook nog. 

The Daily Mirror schrijft dat Johnson “de controle kwijt is”. Ook The Independent titelt op zijn voorpagina dat Johnson de controle verloren is.

111 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Robert VAN LAERE

    Ik heb liever een EU met die verdomde britten er uit ; Het is een bende ruziemakers en het begon met "iron" lady met "I want my money" back. Ze willen er wel in maar zonder betalen = typisch ! voor hen is niets goed.

  • Saadia Sellak

    De overgrootvader van Boris Johnson is Ali Kemal Bey, een vooraanstaande Turkse politicus in het Ottomaanse imperium. Leest u zijn stamboom eens en dan ziet u dat de opa van Boris Johnson een Britse moeder en een Turkse vader heeft

Lees meer