Een van de slachtoffers van het dodelijke vuurgevecht wordt weggedragen.
EPA Een van de slachtoffers van het dodelijke vuurgevecht wordt weggedragen.

Veertien doden bij bankoverval in Brazilië

In het noordoosten van Brazilië zijn veertien doden gevallen bij een schietpartij tussen de politie en een bende bankrovers. Zes van de dodelijke slachtoffers waren door de overvallers gegijzeld. Vijf van hen behoorden tot één familie, twee ervan zijn kinderen. Zes criminelen kwamen om. Van twee overledenen staat de identiteit nog niet vast.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De overval begon vrijdagochtend vroeg in Milagres, een plaatsje van zo'n 28.000 inwoners ten zuiden van Fortaleza, de hoofdstad van de deelstaat Ceará. De overvallers blokkeerden een van de hoofdwegen van de stad en namen automobilisten in gijzeling. Daarna gingen ze twee bankgebouwen in, waar ze met explosieven de geldautomaten wilden kraken.

Toen de gealarmeerde politie arriveerde, ontstond een ruim twintig minuten durend vuurgevecht. Daarbij vielen twaalf doden, twee andere slachtoffers overleden later in het ziekenhuis.

Drie overvallers van de bende werden aangehouden, een nog onbekend aantal wist te ontkomen. De politie nam onder meer drie voertuigen, een groot aantal zware wapens en explosieven in beslag. Er wordt onderzocht of de gegijzelden door de overvallers zijn neergeschoten of dodelijk zijn getroffen door politiekogels.

In Brazilië vallen jaarlijks meer dan 60.000 doden door geweld. De deelstaat Ceará is een van de meest gewelddadige van het land.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer