Krijgers van de Turkana-stam lopen met geweren rond om hun vee te beschermen tegen rivaliserende stammen in Baragoy, Kenia. Archieffoto.
REUTERS Krijgers van de Turkana-stam lopen met geweren rond om hun vee te beschermen tegen rivaliserende stammen in Baragoy, Kenia. Archieffoto.

Veestropers uit Ethiopië doden twaalf mensen in Kenia

Twaalf mensen, onder wie ook drie kinderen, zijn gedood bij een aanval op twee gehuchten in het noorden van Kenia. Dat meldt de politie. Vermoedelijk zitten veestropers uit Ethiopië achter de aanvallen.

De daders doodden zaterdagavond vijf mannen en verwondden drie anderen bij een plundertocht op vee in de Keniaanse regio Marsabit aan de grens met Ethiopië, meldt de politie in een mededeling. Een dag later vielen ze een nabijgelegen dorp aan. Daarbij kwamen vier volwassenen en drie kinderen om het leven. Zo'n 1.000 geiten en vijfhonderd stuks ander vee werden gestolen.

De Keniaanse autoriteiten zijn met grond- en luchttroepen op zoek naar de daders. In Kenia is het stelen van vee niet ongebruikelijk, maar in noorden van het land, aan de grens met Ethiopië, valt het zelden voor.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Filip Vanlaeken

    Ethiopië... dat zijn toch die brave mensen die Artsen zonder Grenzen zo graag naar hier smokkelt ? Hou je koeien daar maar bij de hand.

Lees meer