AFP

Venezuela: “Staatsgreep en moord op Maduro verijdeld”

De Venezolaanse regering heeft een poging tot militaire staatsgreep afgewend waarbij de linkse president Nicolas Maduro om het leven gebracht moest worden. Dat heeft de minister van Communicatie Jorge Rodriguez vandaag bekendgemaakt.

"Wij waren aanwezig bij alle vergaderingen over de planning van de staatsgreep", zo zei de minister. Hij liet daarmee uitschijnen dat speciale agenten van de regering geïnfiltreerd waren in het milieu van de putschisten. De coup, geleid door actieve militairen en militairen op rust, moest ergens tussen zondag en maandag plaatsvinden, klinkt het nog. 

De regering beschuldigt Colombia, Chili en de Verenigde Staten van hulp aan de putchisten.

Venezuela heeft onder president Maduro te kampen met een enorme economische en politieke crisis, die heeft geleid tot een torenhoge inflatie en een gebrek aan levensmiddelen. Maduro werd onlangs voor een tweede keer verkozen tot president, in een verkiezing die door de oppositie werd geboycot. In januari riep parlementsvoorzitter en oppositieleider Juan Guaido zichzelf uit tot interim-president. Hij wordt erkend door meer dan vijftig landen.

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Albert De Vries

    Ik verwacht binnenkort ook VS-sancties, het bevriezen van Vlaamse gelden,... want ik kan mij niet herinneren dat Vlaanderen met de VS overleg gepleegd heeft over het aanboren van onze geothermische bronnen in Mol... Na Venezuela (aardolie), Iran (aardolie en aardgas), Syrië (aardolie en aardgas),... kan België best opletten met zijn geothermische bronnen. Want dan wordt Vlaanderen ook minstens straatarm...

  • Wesley Gevaert

    Amerika is de schuldige van de economische miserie in dat land. Ze hebben weer olie geroken.

Lees meer