Brandweermannen vanuit het departement Marne zijn ter plaatse.
RV Brandweermannen vanuit het departement Marne zijn ter plaatse.

Verbluffende beelden: vrachtwagen sleurt afdak mee van tankstation

Gisterenavond vond in Frankrijk een opmerkelijk incident plaats aan een tankstation op de A4, tussen Metz en Reims. Een chauffeur van een vrachtwagen, geladen met bedrijfswagens, dacht onder de luifel van een tankstation te kunnen doorrijden, maar vergiste zich daarbij schromelijk. Zijn gewaagde manoeuvre vereiste de tussenkomst van de brandweer.

De lokale brandweerlieden vanuit het Franse departement Marne hebben al veel taferelen gezien, maar deze vrachtwagenchauffeur heeft toch echt de hoofdvogel afgeschoten. De brandweermannen hadden gisteren de grootste moeite om zijn vrachtwagen met bedrijfsvoertuigen te ruimen. Eén van de bedrijfswagens kwam met zijn beide achterwielen in de lucht vast te zitten onder het afdak van een tankstation op de A4.

Het voorval is wellicht te wijten aan een verstrooide handeling van de chauffeur die vergeten was dat zijn geladen vrachtwagen niet meer voldeed aan de toegestane afmetingen om onder de luifel te mogen rijden. De schok was zodanig hevig dat het afdak letterlijk werd meegesleurd, zoals te zien is op de spectaculaire beelden die de brandweerlieden op Twitter deelden.

Ondanks de grote materiële schade komt de chauffeur er met de schrik van af. Verder geraakte niemand gewond. Met de steun van wegenhulp konden de brandweerlieden een paar uur later eindelijk de geklemde truck bevrijden.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jur van den Boor

    De maximale toegelaten hoogte is 4 meter. Als er bedrijfswagens op de auto staan, moet je de hoogte nog extra in de gaten houden. Ik heb zelf voor een bedrijf gewerkt waar auto's getransporteerd werden, iedereen moest verplicht de hoogte met een meetapparaat meten.

  • Yvan Lissens

    Hang op de inrit een controlestrook die tegen uw voertuig aanbotst als het te hoog is. Veel ondergrondse parkingen gebruiken dit systeem allang, het kost niet veel en het is effectief.

Lees meer