PHOTO_NEWS

Verdachte diamantroof ook onder verdenking van zware overval in Nederland

De verdachte in het onderzoek naar de diamantroof op de luchthaven Brussels Airport die recent werd opgepakt in Marokko, wordt ook verdacht in een Nederlands dossier. Hij zou in 2011 betrokken geweest zijn bij een zeer gewelddadige overval op een filiaal van Brinks in Amsterdam. Dat meldt de Nederlandse omroep WNL, op gezag van justitie in Amsterdam.

Bij de overval in Nederland werd met automatische wapens op de politie geschoten. Daarna volgde een wilde vlucht op de A2. Nadat de overvallers waren gecrasht, namen ze de inzittenden van een andere auto onder schot en gingen ermee aan de haal. De verdachte stond sinds september 2012 op de Nationale Opsporingslijst omdat hij betrokken zou zijn geweest bij de roof.

De man is aangehouden op verzoek van de Belgische justitie, omdat hij betrokken zou zijn bij de diamantroof op Brussels Airport op 18 februari 2013. De overval werd gepleegd door minstens acht gewapende en gemaskerde mannen. Die gingen er vandoor met 121 colli's met voornamelijk diamanten, ter waarde van 37 miljoen euro. Sindsdien werden al twaalf verdachten geïdentificeerd. Elf daarvan werden in de loop van het onderzoek aangehouden, van wie er intussen negen alweer op vrije voeten zijn.

Lees meer