AP

Verkiezingen Burundi zes weken uitgesteld

De presidentsverkiezingen in Burundi zijn zes weken uitgesteld. Dat heeft een regeringswoordvoerder vandaag laten weten. De regering van het Midden-Afrikaanse land volgt daarmee een aanbeveling op die leiders van Oost-Afrikaanse staten zondag deden om de crisis in het land te bezweren.

Regeringswoordvoerder Philippe Nzobonariba zei dat het bewind in Bujumbura de "bevoegde technische diensten heeft opgedragen de aanbeveling te implementeren" van de top die Oost-Afrikaanse leiders zondag hebben gehouden. Die aanbeveling luidde de verkiezingen met anderhalve maand uit te stellen vanwege de aanhoudende onrust in het land. Bedoeling was op 5 juni parlements- en plaatselijke verkiezingen te houden en op 26 juni een nieuw staatshoofd te kiezen.

In Bujumbura kwam ook vandaag geen einde aan het protest tegen het voornemen van president Nkurunziza een derde ambtstermijn na te streven hoewel de grondwet dit verbiedt. Nkurunziza telt zijn eerste termijn niet mee, omdat hij toen door het parlement en niet door de bevolking is gekozen.

Lees meer