AFP

De vraag van vandaag: is de buit voor Trump nu al binnen?

Is de verkiezingsoverwinning van president Trump op 3 november nu al beklonken, dankzij het geknoei van de Democraten in de Iowa-caucus? Het gestuntel doet de Democraten alleszins geen goed, zegt Amerika-correspondente Greet De Keyser.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Trump noemde de rampzalige Democratische caucus gisteren op Twitter al een “absolute ramp”. “Niets werkt, net zoals toen ze het land bestuurden”, aldus de president over zijn politieke tegenstanders.

Toch is het nog wat vroeg voor Trump om victorie te kraaien. “Er zijn nog heel wat kansen voor de Democraten”, zegt Greet De Keyser. Bovendien zijn er nog enkele kandidaten die we nog niet gezien hebben, zoals Michael Bloomberg, een voormalige burgemeester van New York. Hij is een miljardair die zijn campagne volledig zelf financiert. Hij zal pas opkomen op Super Tuesday op 3 maart, de dag waarop in verschillende Amerikaanse staten tegelijkertijd voorverkiezingen worden gehouden. “Dan zullen we zien hoe populair hij wordt, maar hij zou binnen de Democraten nog wel eens voor verandering kunnen zorgen”, stelt De Keyser. 

Op Twitter en tijdens een televisie-interview haalde Trump het voorbije weekend al erg uit naar Bloomberg, maar die beet fors van zich af

Lees meer