3
Federale politie

Vermiste Belgische twintiger zwaar verbrand teruggevonden in Frankrijk

Een man, hoogstwaarschijnlijk Youssef Akantayou, is met zware brandwonden teruggevonden langs de snelweg A9 in Frankrijk. Dat heeft Vincent Macq, de procureur des Konings van Namen, deze namiddag gezegd. De 24-jarige man uit Tamines, deelgemeente van Sambreville, verdween vrijdagnamiddag. Zijn verdwijning werd als onrustwekkend beschouwd.

Vanmiddag verwittigde de Franse politie de Belgische gerechtelijke autoriteiten dat de wagen van Youssef Akantayou daags voordien rond de middag uitgebrand was teruggevonden langs de snelweg A9 in de buurt van Narbonne, in de richting van Zuid-Frankrijk. De man werd zwaar verbrand aangetroffen op enkele meters van zijn auto. Zijn draagbare telefoon werd zonder simkaart teruggevonden.

"Alles wijst erop dat het wel degelijk Youssef Akantayou is, maar er moeten nog controles gebeuren", aldus de procureur.

De man is over 80 tot 90 procent van zijn lichaam zwaar verbrand. Hij is opgenomen in een ziekenhuis in Montpellier en in een kunstmatige coma gebracht. "Volgens de Franse politie is een ongeval niet uit te sluiten", aldus procureur Macq. Alle hypothesen zijn nog mogelijk.

Akantayou, een heftruckchauffeur, verdween vrijdagavond omstreeks 19.15 uur spoorloos. Hij was na het werk niet naar huis teruggekeerd. "De jongeman is pas getrouwd. Niets in zijn gezinsleven laat vermoeden dat hij redenen zou hebben om te verdwijnen", verklaarde het parket afgelopen weekend.

Gsm-signaal
Kort na zijn verdwijning werden zoekacties opgezet, onder meer met een helikopter. Er werd gezocht in een zone van 5 km langs de autoweg E42 in Sambreville, waar zijn gsm-signaal voor het laatst was gelokaliseerd. Zoekacties van het terrein leverden niets op.

Speurders van de Cel Vermiste Personen concentreerden zich ook op het verhoren van familieleden, vrienden en collega's van het werk om zijn laatste activiteiten en contacten na te gaan, om zicht te krijgen op mogelijke verklaringen van deze verdwijning.

3
Belga
3
Federale politie

Lees meer