10 De 15-jarige Nora Quoirin verdween meer dan een week geleden tijdens een vakantie met haar ouders in Maleisië.
REUTERS De 15-jarige Nora Quoirin verdween meer dan een week geleden tijdens een vakantie met haar ouders in Maleisië.

Vermiste Nora (15) dood teruggevonden in Maleisische jungle

Het lichaam van de vermiste Nora Quoirin (15) is gevonden in de Maleisische jungle. Dat bevestigde de politie. Het stoffelijk overschot werd ontdekt in de buurt van een waterval, op zo'n anderhalve kilometer van het resort. Ze zou geen kleren gedragen hebben. Voor haar ouders, die gisteren nog een beloning van bijna 11.000 euro uitloofden voor de gouden tip, komt de klap bijzonder hard aan. Zij hebben hun dochter inmiddels geïdentificeerd. De Frans-Ierse tiener verdween op 4 augustus uit een resort in Maleisië. 

Na tien dagen is er dus een tragisch einde gekomen aan de zoektocht. Een van de vrijwilligers ontdekte om 14 uur (lokale tijd; nvdr) het lichaam naast het water, in heuvelachtig gebied met een ravijn. Dat gebied was eerder al eens doorzocht, maar door nieuwe aanwijzingen loonde het de moeite om terug te keren.

“We hadden opgevangen dat ze heel graag naar die waterval wilde gaan”, vertelt Shirley Yap. “Blijkbaar had haar moeder er heel wat over verteld. We volgden daarom de stroom.” Reddingsteams hadden de grootste moeite om de plek te bereiken. Vandaag vindt de autopsie plaats. 

De ouders van Nora zullen geen strafrechtelijk onderzoek eisen, dat zegt Sankara N. Nair, de advocaat van de familie. “De familie is helemaal radeloos en reageert verslagen. Ze laten de politie hun werk doen”, klinkt het. Eerder waren de ouders ervan overtuigd dat hun dochter ontvoerd was uit het resort waar ze samen verbleven. Volgens plaatsvervangend politiechef Mazlan Mansor blijkt uit de eerste onderzoeksresultaten niet dat er sprake is van een crimineel feit. Maar wat er precies is gebeurd, is momenteel nog niet duidelijk. 

10
REUTERS

“Erg kwetsbaar”
“Nora is ons eerste kind. Sinds de dag van haar geboorte is ze erg kwetsbaar. Ze is ons zeer dierbaar”, klonk het gisteren nog in een mededeling van de ouders. “De politie zet alles op alles om onze dochter terug te vinden. We hebben beslist om een beloning van 10.000 Britse pond (omgerekend zo’n 10.800 euro) uit te loven voor informatie die leidt tot haar redding.” 

10
AFP

Ongeveer 350 mensen zochten naar Nora, die meer dan een week geleden verdween. Volgens haar ouders zou Nora ontvoerd zijn, maar volgens de politie is er geen bewijs om die theorie te bevestigen. Toch wordt die piste voorlopig nog niet uitgesloten. De hulpdiensten houden er echter ook rekening mee dat het meisje zelf uit het raam is geklommen. Volgens haar familie zou ze echter nooit uit vrije wil zelf weggaan en zou ze niet weten hoe ze hulp moet zoeken als ze in nood is.

10 Familieleden van Nora verzamelden aan het ziekenhuis, waar ze geïdentificeerd zou worden.
EPA Familieleden van Nora verzamelden aan het ziekenhuis, waar ze geïdentificeerd zou worden.

Zoekactie

De stortbuien en de dichte mist zorgden ervoor dat de zoektocht erg moeizaam verliep. Speurders zochten vorige week met behulp van helikopters, drones en speurhonden in een straal van 6 kilometer rond het resort. Gisteren ging de zoektocht verder in de buurt van de berg Berembun. De Maleisische instanties kregen hulp van de Britse National Crime Agency (NCA) en de Metropolitan Police om de verdwijning op te lossen. 

10
EPA

Ook lokale sjamanen sloten zich aan bij de zoektocht naar Nora. De medicijnenmannen, die in Maleisië bekend staan als bomoh, leken in de jungle in trance te raken terwijl ze rituelen uitvoerden. “We blijven hier vannacht om te kijken of we haar kunnen vinden”, zei sjamaan Mohd Khalid Mohamed.

10
AP

Eerder probeerden speurders de tiener uit de jungle te lokken met de stem van haar moeder. “We hebben de opname afgespeeld met geluidsversterkers toen we op pad gingen”, zei de politiechef van de staat Negeri Sembilan tegen verslaggevers. De politie hoopte dat het kwetsbare meisje, dat een leerstoornis heeft, zou reageren op het stemgeluid van bekenden. Maar de actie leverde geen succes op. 

10
EPA

Crowdfunding

De tante en de nonkel van het vermiste meisje richtten vorige week twee websites op om geld in te zamelen. Intussen werd al meer dan 100.000 Britse pond (zo’n 108.000 euro) ingezameld, zo berichten BBC en The Irish Times. Het geldbedrag was bedoeld om de reiskosten te betalen van enkele familieleden die naar Maleisië zouden vliegen om de zoektocht te volgen. 

10 De ouders van de vermiste Nora hebben iedereen bedankt die helpt bij de zoektocht naar hun dochter.
EPA De ouders van de vermiste Nora hebben iedereen bedankt die helpt bij de zoektocht naar hun dochter.
10 Speurders tijdens de zoekactie naar de vermiste Nora.
AFP Speurders tijdens de zoekactie naar de vermiste Nora.
10 Speurders tijdens de zoekactie naar de vermiste Nora.
EPA Speurders tijdens de zoekactie naar de vermiste Nora.

23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • andre Dewilde

    Dààr zit méér achter. En Steve Wildemeersch, stond gisteren wel degelijk in de berichtgeving.

  • Riek Heij

    Raar verhaal maar het zou kunnen dat ze naar die waterval is gegaan misschien was ze toch niet alleen?.?? Ga de mensen na die dicht bij haar stonden

Lees meer