Archiefbeeld ter illustratie.
ANP Archiefbeeld ter illustratie.

Vermiste Poolse boer waarschijnlijk opgegeten door eigen varkens

Een bejaarde Poolse boer die al enige tijd vermist was, is zeer waarschijnlijk opgegeten door zijn eigen varkens. Van de zeventiger zijn alleen nog enkele botten en een schedel teruggevonden nabij de stad Lubin in Neder-Silezië. Dat melden Poolse media.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In de eerste week van januari was het de buurman van de boer die enkele stukjes bot van de man vond op zijn erf in het dorp Osiek. De boer - waarvan enkel de achternaam Krzysztof bekend is - dronk veel, had weinig contact met zijn omgeving en was voor het laatst gezien op oudejaarsavond. Na de vondst van de botten werd de politie onmiddellijk ingeschakeld, maar doordat er weinig meer van de man over was, wordt een nauwkeurige sectie zeer lastig.

Waarschijnlijk is de zeventiger rond de jaarwisseling als gevolg van een hartaanval of beroerte in elkaar gezakt toen hij water ging halen bij de waterput. De varkens, twee volwassen dieren en twaalf kleintjes, liepen echter vrij rond over het erf. Toen zij hongerig werden hebben ze zeer waarschijnlijk het lichaam van de man opgegeten. Op wat botten en een schedel na, was het compleet verdwenen. 

Het is de eerste keer dat de speurders naar eigen zeggen met een dergelijke zaak worden geconfronteerd. “We kennen de exacte datum (nog) niet, maar in de periode tussen 31 december en 8 januari werd het slachtoffer opgegeten door zijn varkens,” verklaarde procureur Magdalena Serafin aan de krant Gazeta Wrocławska.

Volgens een buurman zijn de varkens “gigantisch”. “Ze rennen over het hele terrein, het zal niet moeilijk voor hen zijn geweest om hem te pakken te krijgen. We zijn bang voor hen en durven niet in de buurt te komen.”

Maandag vindt de autopsie plaats, maar de procureur verwacht dat het extreem moeilijk zal worden, gezien wat er nog van de landbouwer rest, om de exacte doodsoorzaak te bepalen. Ook de dieren zelf zullen door een dierenarts worden onderzocht op zoek naar verdere aanwijzingen. Daarna zullen ze wellicht een spuitje krijgen. 

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tristan Bryon

    Is hij niet gewoon dood gevallen bij zen varkens en dan opgegeten

  • fanny steylaerts

    Ronny en Elise, varkens zijn omnivoren: plant- en vleeseters. Dieren die eens van mensenvlees hebben geproefd, zijn een gevaar voor de mensen. Niemand wil deze dieren onderhouden. Het is beter voor het dierlijk welzijn om ze te laten inslapen dan ze aan hun lot over te laten. En Brent, waarschijnlijk worden ze wel verwerkt tot mogelijk dierenvoeder of additief voor dierenvoeder.

Lees meer