3 De vader en zijn kinderen.
Police Ireland De vader en zijn kinderen.

Vermoedelijk familiedrama in Ierland: papa vindt akelig briefje en treft zijn kinderen dood aan, moeder totaal verward teruggevonden

Vrijdagavond heeft zich in het Ierse Newcastle, nabij Dublin, een vermoedelijk familiedrama voorgedaan. Een vader trof zijn drie kinderen dood aan. Ze werden waarschijnlijk door hun moeder omgebracht. De politie houdt er rekening mee dat de slachtoffertjes als gevolg van een dodelijke overdosis of door verstikking zijn overleden. Een natuurlijke doodsoorzaak is uitgesloten. Er is een moordonderzoek opgestart.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen aan.

Deirdre Morley, kinderverpleegster en moeder van het gezin, werd vrijdag zwalkend en in zeer verwarde toestand aangetroffen bij een begraafplaats, in de buurt van haar woning waar ze samen met haar man en drie kinderen woont. Een voorbijrijdende taxichauffeur maakte zich zorgen om de vrouw en besloot haar naar huis te brengen. Ongeveer gelijktijdig kwam de vader van het gezin thuis, weet dagblad The Irish Independent.

“Ga niet naar boven”

Terwijl de hulpdiensten bij de woning arriveerden om de vrouw te helpen, vond de vader bij het raam een briefje met een zeer verontrustende tekst. ‘Bel 999 (een van de twee Ierse alarmnummers, red.), ga niet naar boven’, stond erop te lezen, waarop de vader naar boven rende en de levenloze lichamen van zijn kinderen Conor (9), Darragh (7) en Carla (3) aantrof.

De moeder werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht en is inmiddels stabiel. Volgens de politie had ze een overdosis pijnstillers genomen. De politie gaat ervan uit dat ze ook haar kinderen heeft gedrogeerd, maar dat moet nog blijken uit toxilogisch onderzoek en uit verhoor. 

De vrouw zou volgens familiebronnen haar oudste kind eerder dan gebruikelijk hebben opgehaald van school. De Ierse politie gaat ervan uit dat de kinderen ergens tussen vrijdagmiddag en 19.00 uur ‘s avonds om het leven zijn gekomen. 

3 Forensische experts bij het huis in Dublin waar de politie de lichamen aantrof van de kinderen Connor, Darragh en Carla McGinley.
AP Forensische experts bij het huis in Dublin waar de politie de lichamen aantrof van de kinderen Connor, Darragh en Carla McGinley.

‘Zeer tragisch verlies’

De vader van het gezin heeft een foto van hemzelf met zijn kinderen via de Ierse politie vrijgegeven en verzoekt de media hem voorlopig met rust te laten. Volgens een bekende van het gezin woonden ze nog niet zo heel lang in de straat en stonden ze in de gemeenschap bekend als ‘warm’ en ‘hecht’. “Dit is een enorm verlies. We vonden ze meteen al leuk. Ze waren lieve, normale mensen. De moeder wandelde graag met haar kinderen. We kunnen gewoon niet begrijpen wat er is gebeurd.”

De gemeenschap van het dorpje Newcastle is een grote familie die ‘een zeer tragisch verlies’ heeft geleden, zei de lokale priester Kevin Doherty tijdens een mis dit weekend. “Dit drama is niet in woorden uit te drukken. Voor nu is de aanwezigheid van de mensen in de kerk belangrijk. We bidden voor alle ouders en kinderen. De duisternis is gekomen, maar het licht is nog onder ons.”

Depressief

Het onderzoek naar het familiedrama is intussen in volle gang. Het landgoed waar het jonge gezin sinds een aantal maanden woonde, Parson’s Court, bestaat uit zowel grote alleenstaande huizen als appartementencomplexen. Het zou om een rustige wijk gaan waar doorgaans weinig te beleven valt. De moeder van het gezin zou volgens Ierse bronnen al enkele maanden werkloos zijn en derhalve aan zware depressies lijden.

3
AP

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Kimberly du Moulin

    Is zeker niet goed te praten maar mensen met depressie hebben hulp nodig. Er zijn er zo veel die heel diep zitten help die mensen. Mijn innige deelneming voor de vader van het verlies van ze 3 kinderen maar ook van ze vrouw die in jaren iemand anders is geworden. En voor die uitspraken van steek ze weg laat ze nooit meer los. Dat doet de familie ook geen deugd nog de echtgenoot of iemand anders als wij dat lezen dan lezen zij dat ook een beetje respecht aub.

  • Peter Buyck

    Waarom 'vermoedelijk' familiedrama? Het is altijd een familiedrama in dergelijke omstandigheden.

Lees meer