Gökmen Tanis
Twitter Politie Utrecht Gökmen Tanis

Vermoedelijke schutter schietpartij in Utrecht zat twee weken geleden nog in cel

Gökmen Tanis, de 37-jarige man die ervan verdacht wordt een aanslag te hebben gepleegd in Utrecht, zat tot voor kort in hechtenis. Dat zeggen bronnen aan de Nederlandse zender NOS. Ook is inmiddels duidelijk dat de politie gisterennamiddag een inval heeft gedaan in zijn woning in de wijk Overvecht.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Twee weken geleden moest T. voor drie zaken voorkomen: voor fietsendiefstal, een inbraak in een fietsenwinkel en er was een tussentijdse zitting in een verkrachtingszaak. Volgens het slachtoffer, de 47-jarige Angelique, werd hij een paar dagen daarvoor vrijgelaten. Hij had zes weken vastgezeten, omdat hij bepaalde voorwaarden had geschonden, zegt zij. Nadat zijn advocaat dat had aangevochten, werd hij alsnog vrijgelaten onder voorwaarden. Het Openbaar Ministerie (OM) had zich daar niet tegen verzet. 

Tegen het AD zegt Angelique dat ze gisteren doodsbang was dat Tanis haar zou komen opzoeken. Ze gebruikte regelmatig coke met hem en ze hadden seks, vertelt ze. In de zomer van 2017 zou hij haar hebben verkracht. "Hij is gewoon knettergek, drugsgebruiker, noem maar op. Ik heb de politie al vaker gewaarschuwd. Hij is geen terrorist, maar een psychopaat", aldus Angelique.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Paul Mertens

    Ben eens benieuwd hoelang hij nu daadwerkelijk gaat vastzitten

  • Patrick Voet

    Dus deze crimineel heeft al wel een woning op zijn naam? Straffe gast. En ik maar huren.

Lees meer