Verplichte preventiecursus seksuele intimidatie voor topbokser na ongevraagde kus

De Bulgaarse topbokser Kubrat Pulev die in maart ongevraagd een interviewer op de mond kuste, kent zijn straf. Hij wordt geschorst, moet een boete van 2500 dollar (2800 euro) betalen én een preventiecursus voor seksuele intimidatie volgen. 

Het Bulgaars zwaargewicht van 38 kuste Jennifer Ravalo zonder haar toestemming op de mond. Dat deed hij tijdens een interview na een gewonnen match in California, helemaal bezweet en met een bebloed gezicht. 

Op sociale media ging het beeld rond als een lopend vuurtje en de bokser kreeg er flink van langs. De vrouw zei over het incident dat ze het “raar en een beetje gênant vond”. Later besloot ze toch om een advocaat onder de arm te nemen en het voorval aan te vechten bij The California State Athletic Comission. Die oordeelde dat Pulev een boete van zo’n 2800 euro moet betalen, tot juli geschorst wordt en een preventiecursus seksuele intimidatie moet volgen. Hij mag pas weer gaan boksen als hij de cursus heeft gevolgd. Als hij in de toekomst nog eens zo’n fout maakt, riskeert hij een levenslange schorsing. 

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Catherine MISTIAEN

    Hetero-heren worden gekleineerd, vernederd en stiefmoederlijk behandeld door zowel M als V. Ze worden monddood gemaakt in onze westerse feministische maffiacultuur. Dit is overdreven! (Maar dés te duidelijker ...)

  • johan vankeirs

    Het komt toch wat overdreven.Waar gaat het eindigen.Een beetje redelijkheid zou op zijn plaats zijn.

Lees meer