De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in.
EPA De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in.

Vertrouweling Zuid-Koreaanse president krijgt celstraf vanwege ‘neplikes’

Een belangrijke vertrouweling van de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in heeft een celstraf van twee jaar gekregen. De reden: valse ‘likes’ op sociale media bij berichten die gunstig waren voor Moon Jae-in.

Kim Kyung-soo, die door sommigen als toekomstige presidentskandidaat wordt aangeduid, zou het aantal ‘likes’ in door hem uitgekozen berichten met behulp van software flink verhoogd hebben. Zelf ontkent hij de beschuldiging, die gebaseerd zou zijn op “onbewezen claims” en een “valse getuigenis” van een politieke blogger die beweert hem te hebben geholpen.

Mocht de straf in hoger beroep gehandhaafd blijven, dan verliest Kim ook zijn functie als gouverneur van de provincie Zuid Gyeongsang.

Tegenslag

Het is een nieuwe tegenslag voor president Moon Jae-in, die zijn populariteit al zag kelderen door economische problemen en beschuldigingen van corruptie tegen politieke bondgenoten.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer