Twitter

Verzorgster mishandelt patiënte met dementie, maar wordt op heterdaad betrapt door verborgen camera

Toen Gina Owen een verborgen camera in haar woonkamer installeerde, was dat omdat ze vermoedde dat de verzorgster van haar moeder erg lui was. Wat ze op de beelden zag, was echter duizend keer erger.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De moeder van Gina, Sabina Marsden, lijdt aan dementie en kan niet alleen thuisblijven. Daarom riep de familie vaak de hulp in van verzorgster Stacey (46) als geen van hen aanwezig kon zijn. Gina en haar man vermoedden echter dat de verpleegster de kantjes eraf liep, en installeerden daarom een camera in de woonkamer.

De volgende dag toonde Gina, die in een elektronicawinkel werkt, het systeem aan een van haar klanten. Ze riep de beelden  van de camera op op haar smartphone, en kon haar ogen niet geloven. Ze kon live volgen hoe de verzorgster haar moeder enkele klappen gaf. De vrouw nam ook haar deken af en riep dat ze stonk. De arme dame, die 78 jaar oud en van Italiaanse afkomst is, kon enkel 'mamma mia' jammeren en was in tranen.

Al lang aan de gang

Gina vertrok daarop meteen naar huis, waar ze de vrouw confronteerde met haar daden. Op de beelden is te zien hoe ze Stacey meteen aan de deur zet: "We gaan je moeten laten gaan, want ik heb je betrapt terwijl je mijn moeder sloeg." De verpleegster is echter niet echt onder de indruk en vraagt enkel hoe lang de camera daar al staat. "Een half uur", klinkt het. "Ach ja, wat wil je dat ik doe?", is het antwoord. Vervolgens eet ze eerst haar potje pudding op voor ze haar spullen pakt en vertrekt.

De familie is er nog altijd niet goed van. "Mijn zus was nog geen tien minuten de deur uit voor ze mijn moeder sloeg. Ik had niet verwacht dat dat zou gebeuren, ik voelde me misselijk. We denken nu dat het al veel langer aan de gang is. Mijn moeder is helaas te ziek om het ons te vertellen. Ze kan niet goed meer praten." 

Stacey werkt intussen niet meer voor Mega Care, het bedrijf dat haar naar de familie Owen stuurde. De politie heeft de zaak onderzocht en de verzorgster een waarschuwing gegeven. De familie overweegt nu wel om verdere stappen te overnemen tegen het bedrijf dat de zorg leverde.

46 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Birgit Claessen

    Olivier De Winne,draai eens één dag mee in de zorg en je piept wel anders.

  • Joseph Joestar

    Als je niet met personen met dementie kan omgaan, werk dan niet in de ouderenzorg. Kben zelf verpleegkundige en het kan inderdaad soms frustrerend zijn, maar leer daar mee om te gaan en werk het niet uit op je patiënten. Deze vpk zou op staande voet ontslagen moeten worden en aangeklaagd worden wegens slagen en verwondingen.

Lees meer