AFP

VIDEO. Afghaans jongetje danst van blijdschap nadat hij nieuwe beenprothese krijgt

Zijn tragische verhaal is dat van tienduizenden andere Afghanen, gewone burgers die ledematen verloren door de oorlog in het land, maar van een video van een Afghaans jongetje dat danst van blijdschap omdat hij een nieuwe beenprothese heeft, zou een mens toch goedgezind moeten worden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Toen de nu 5-jarige Ahmad Rahman amper acht maanden was, raakten de jongen en zijn zusje Salima zwaargewond tijdens gevechten tussen het Afghaanse leger en de Taliban in hun dorp in de provincie Logar. Hij werd geraakt in zijn rechterbeen dat later moest geamputeerd worden.

Het filmpje, gemaakt door fysiotherapeut Mulkara Rahimi in de orthopedische kliniek van het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) in Kaboel, is meteen viraal gegaan nadat het verscheen en werd al meer dan 5.000 keer gedeeld op het Facebookaccount van de dokter. De video werd ook gedeeld op Twitter door Roya Musawi, woordvoerder van het ICRC, en werd daar al meer dan een miljoen keer bekeken.

Het Internationale Rode Kruis heeft al bijna 178.000 mensen met een handicap in Afghanistan geregistreerd sinds 1988, van wie 46.200 mensen ledematen moesten laten amputeren. Meer dan één miljoen Afghanen lijden aan een of andere vorm van invaliditeit, als gevolg van drie decennia oorlog.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Agnes Desmet

    Mooi bericht dat een glimlach op het gezicht tovert. Meer van dat, aub.

  • frans Venloo

    Hiervoor is natuurlijki niemand verantwoordelijk en er worden alleen maar strijders geviseerd arme mensheid . Gelukkig dat men deze jongen kan helpen maar dat was normaal niet nodig geweest zonder hun rotte oorlogen .

Lees meer