De overdekte TRON-achtbaan in Shanghai: de passagiers zitten op motoren.
YouTube De overdekte TRON-achtbaan in Shanghai: de passagiers zitten op motoren.

VIDEO: Disneyland Parijs bouwt nieuwe futuristische rollercoaster

Volgens de toonaangevende pretparksite Looopings.nl komt Disneyland Parijs binnen enkele jaren met een nieuwe, spectaculaire achtbaan. De futuristische attractie zou een topsnelheid van 95 kilometer per uur halen.

De snelste achtbaan wordt het nieuwe paradepaardje van Disneyland Parijs niet - dat is in Europa tot nu toe nog altijd de 'Red Force' in Ferrari Land (in de Spaanse badplaats Salou) waar de gondels snelheden halen tot liefst 180 kilometer per uur. De meest futuristische wordt de naamloze nieuwe attractie misschien wél. Toch volgens verschillende bronnen die het nieuws aan Looopings.nl bevestigen.

Hoogstwaarschijnlijk wordt de rollercoaster een kopie van de TRON Lightcycle Power Run, een overdekte lanceerachtbaan in Disneyland Shanghai. In de erg futuristische achtbaan zitten passagiers op motoren die aan een topsnelheid van 95 kilometer per uur over de rails zoeven. Het thema is gebaseerd op de TRON-films uit 1982 en 2010. Aanvankelijk waren dat geen kaskrakers, maar toch groeide TRON - onder andere door diverse computerspellen - uit tot een cultfilm. In 2021 opent het Amerikaanse Disneypark Magic Kingdom in Florida trouwens dezelfde achtbaan.

Disney zou voor de nieuwe attractie een offerte hebben ingediend bij de bekende Nederlandse pretparkbouwer Vekoma. Dat bedrijf bouwde onder meer ook de Vampire, Cobra, Calamity Mine en Weerwolf in Walibi. Wanneer de achtbaan er zal komen en waar precies, is nog niet bekend.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Diane Bernaerts

    topsnelheid van 95 kilometer per uur? Da's een lachertje vergeleken met vele andere achtbanen in Europese pretparken, zoals de Taron in Phantasialand, de Silver Star in Europa Park of de Stealth in Thorpe Park. Op het vlak van rollercoasters loopt Disneyland Parijs echt hopeloos achter; om nog niet te spreken over het feit dat daar geen énkele waterattractie is, terwijl er in Europa Park alleen al 5 zijn.

Lees meer