2
Metropolitan police

Video toont hoe daders elkaar high five geven na verkrachting van vrouw in Londense nachtclub

Ferdinando Orlando (25) en Lorenzo Costanzo (26) verkrachtten een vrouw in een Londense nachtclub. Nadien vierden de Italianen hun daad met een high five en een omhelzing. Dat blijkt uit beelden van een bewakingscamera die de Londense politie heeft vrijgegeven naar aanleiding van de rechtszaak.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De aanval vond plaats op 25 februari 2017 in een nachtclub in Soho. De mannen lokten hun slachtoffer naar een bergruimte. Daar sloegen ze meedogenloos toe en verkrachtten de 23-jarige vrouw om beurten. Na de aanval brachten ze haar naar de toiletten.

Een uur later werd het slachtoffer aangetroffen door medewerkers van de nachtclub. Ze kon nog amper stappen en had “extreem veel pijn”. De vrouw moest nadien geopereerd worden.

Beelden van de bewakingscamera tonen hoe de daders na de verkrachting de nachtclub verlaten en hun daad lijken te vieren met een high five en omhelzing.

2 Daders Ferdinando Orlando en Lorenzo Costanzo.
Metropolitan Police Daders Ferdinando Orlando en Lorenzo Costanzo.

Costanzo keerde enkele uren na de aanval weer naar Italië. Op 15 maart 2018 kwam hij terug naar het VK voor een voetbalmatch in Londen. Hij werd opgepakt op Heathrow en de volgende dag aangeklaagd.

Orlando verliet het VK een week later dan zijn vriend. Na de arrestatie van Costanzo contacteerde de Italiaan de politie en vloog vervolgens terug naar het VK. Hij werd gearresteerd bij zijn aankomst.

Beide Italianen zijn schuldig bevonden aan verkrachting. Op 1 november kennen ze hun strafmaat.

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Pieter Janssens

    Welke straffen gaan ze krijgen denk je ? Geef mij dan toch maar de straffen van de landen die aan criminelen "geen" mensenrechten geven. Daar gebeuren deze dingen iets minder snel..

  • Marc Van den Meutter

    Op zulke praktijken moest er altijd een standaard minimumstraf op staan : chemische castratie.

Lees meer