Videostill

VIDEO. Zware turbulentie doet stewardess en haar trolley de lucht invliegen, 10 gewonden onder doodsbange passagiers

Een passagier heeft de extreme turbulentie vastgelegd waarmee zijn vliegtuig zondag onderweg van Kosovo naar Zwitserland werd geconfronteerd. De video toont hoe een stewardess in het gangpad plots hard tegen het plafond wordt gekatapulteerd, ook haar trolley vliegt de lucht in. De vastgeklikte inzittenden worden als lappenpoppen door elkaar geschud. Uiteindelijk zijn tien mensen lichtgewond geraakt.

Turbulentie kan erg beangstigend zijn. Dat moet je de 121 passagiers van een ALK-vlucht vanuit Pristina naar Bazel eergisteren niet vertellen. Hun toestel kreeg zo’n 20 minuten voor de landing in Zwitserland plots te kampen met extreme turbulentie. 

Bidden

Op videobeelden van een reiziger is te zien hoe de drankjes op de trolley van de pijnlijk gelanceerde stewardess in het rond vliegen, een kletsnatte vrouw begint prompt te bidden. Daarna blijft het vliegtuig zwaar schudden, volgens één van de passagiers duurde dat in totaal zeker 5 minuten.

Bij landing stonden de reddingsdiensten klaar, tien mensen werden uiteindelijk met lichte verwondingen overgebracht naar lokale ziekenhuizen in Bazel. Sommige passagiers zeggen brandwonden te hebben opgelopen door het hete water voor koffie en thee dat in het rond spatte.

Verwacht

Normaal zit ook het vliegtuigpersoneel neer bij zware turbulentie, met de gordel aan. ALK Airlines stelt dat de crew de “turbulentie verwacht had”, maar ze werd gepakt in snelheid. “De stewardess probeerde net alle drankjes en bekers van de passagiers te verzamelen, voor de neerwaartse impuls plaatsvond”, klinkt het. 

De luchtvaartmaatschappij laat nog weten dat de werkneemster na de harde smak in goede gezondheid verkeert.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Thomas Van Der Linden

    Amai wil dit niet meemaken hoor, is zo beangstigend op die moment. Als wekelijkse passagier heb ik tot nu toe het nog niet zo erg meegemaakt en laat dat maar zo blijven.

  • Marie Vandam

    Er was daar op dat moment een zware storm , ik denk dat ze het niet op tijd konden ontwijken.

Lees meer