Videobeelden opgedoken van agenten die zwarte man met touw arresteren

In de Verenigde Staten is ophef ontstaan over een arrestatie van een zwarte man. Op beelden is te zien hoe twee agenten te paard met een zwarte man aan een touw rondlopen in Galveston in Texas.

De agenten arresteerden de 43-jarige Donald Neely omdat hij zonder toestemming in een gebouw rondliep. Daarop bonden ze hem aan zijn handboeien vast aan een touw om hem vervolgens te paard naar het politiebureau te voeren.

De ophef ontstond gisteren al nadat er foto’s werden verspreid, maar nu circuleren ook videobeelden van het incident. De lokale politie heeft zich intussen geëxcuseerd bij de man. Uit de politieverklaring blijkt dat de officieren met disciplinaire maatregelen worden geconfronteerd.

CNN

34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Gerry Cle

    Hoe zouden deze agenten het vinden moest men hun eigen zoon op dezelfde manier vervoeren na een kleine overtreding?

  • eric maier

    Wat hier verkeerd aan is is het volgende : bij een arrestatie moeten de agenten normaal een patroullewagen oproepen om de arrestant op te halen op een plaats waar dat mogelijk is. Dat zou normaal de procedure zijn, zowat in heel de USA gangbaar. Het probleem hier is dat dit niet gebeurd en ze hem gewoon door de stad meesleuren als een slaaf ten tijde van de slavernij. Mocht dit een blanke zijn dan stond de media vol kritiek en schande. De Texaanse agenten genieten er wel van, wees maar zeker

Lees meer