Videobeelden opgedoken van agenten die zwarte man met touw arresteren

In de Verenigde Staten is ophef ontstaan over een arrestatie van een zwarte man. Op beelden is te zien hoe twee agenten te paard met een zwarte man aan een touw rondlopen in Galveston in Texas.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De agenten arresteerden de 43-jarige Donald Neely omdat hij zonder toestemming in een gebouw rondliep. Daarop bonden ze hem aan zijn handboeien vast aan een touw om hem vervolgens te paard naar het politiebureau te voeren.

De ophef ontstond gisteren al nadat er foto’s werden verspreid, maar nu circuleren ook videobeelden van het incident. De lokale politie heeft zich intussen geëxcuseerd bij de man. Uit de politieverklaring blijkt dat de officieren met disciplinaire maatregelen worden geconfronteerd.

CNN

34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Gerry Cle

    Hoe zouden deze agenten het vinden moest men hun eigen zoon op dezelfde manier vervoeren na een kleine overtreding?

  • eric maier

    Wat hier verkeerd aan is is het volgende : bij een arrestatie moeten de agenten normaal een patroullewagen oproepen om de arrestant op te halen op een plaats waar dat mogelijk is. Dat zou normaal de procedure zijn, zowat in heel de USA gangbaar. Het probleem hier is dat dit niet gebeurd en ze hem gewoon door de stad meesleuren als een slaaf ten tijde van de slavernij. Mocht dit een blanke zijn dan stond de media vol kritiek en schande. De Texaanse agenten genieten er wel van, wees maar zeker

Lees meer