2 Hier stond de Ford Sierra 28 jaar stof te vergaren
Anglia Car Auctions Hier stond de Ford Sierra 28 jaar stof te vergaren

Vieze Ford Sierra brengt 93.000 euro op

Een stoffige Ford Sierra, die 28 jaar in een schuur stond opgeslagen, is tijdens een veiling afgehamerd op 80.000 Britse ponden, oftewel 93.000 euro. Dat is vijf keer meer dan de nieuwprijs van destijds.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In de veilingzaal was een luid gejuich hoorbaar toen de hamer viel voor de 205 pk sterke auto uit 1987. Wat meehielp bij de hoge veilingprijs, was het feit dat de auto slechts 7349 mijl op de teller had en daarmee nagenoeg in nieuwstaat verkeerde, ook al was daar door de dikke stoflaag niets van te zien.

Hoewel een standaard Ford Sierra om het voorzichtig te zeggen geen verzamelaarobject is, geldt het tegenovergestelde voor de Cosworth-uitvoeringen. Deze snelle varianten worden geprezen omdat ze Ferrari-prestaties leverden voor een bescheiden prijs. Ook het feit dat weinig exemplaren nog in topconditie verkeren, speelt mee.

2 Ford Sierra.
Anglia Car Auctions Ford Sierra.

Consultant Guy Snelling van veilinghuis Anglia Car Auctions is zeer tevreden over de hoge prijs. “De auto is gekocht door iemand in de zaal. Iedereen was opgewonden over de hoge verkoopprijs. Maar het was dan ook een echte tijdcapsule, die auto is sinds 1991 niet meer verplaatst.’’

De vorige eigenaar kocht de auto in 1987 voor 15.950 pond. Vier jaar later besloot de fanatieke Ford-eigenaar de auto op te slaan. Na zijn dood liet de man de auto na aan een vriend van de familie. Volgens het veilinghuis heeft de auto alleen vier nieuwe banden en een herstelling nodig, en kun je er daarna zo de weg mee op.

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nicole Vogelaere

    Uit de tijd dat auto rijden nog leuk was! Alleen hiervoor zou ik al in de tijd terug willen kunnen reizen :)

  • Robert DE REU

    Een wagen die 28 jaar heeft stilgestaan, en dan zo goed als nieuw genoemd worden,ondanks de lage km stand is er toch wat over, ik denk dat de nieuwe eigenaar nog raar zal opkijken van de onverwachte kosten die er nog zullen komen.

Lees meer