Een medewerker van de Parijse politie stak vier agenten neer.
EPA Een medewerker van de Parijse politie stak vier agenten neer.

Vijf arrestaties in entourage van dader steekpartij Parijs

Uit de entourage van de man die tien dagen geleden vier agenten heeft neergestoken in Parijs zijn deze ochtend vijf mensen opgepakt. Dat is vernomen van gerechtelijke bronnen en bronnen dicht bij het onderzoek. De arrestaties gebeurden in Gonesse, Sarcelles en Le Thillay, steden ten noorden van Parijs. Daar waren ook huiszoekingen.

Bij de steekpartij doodde de man vier collega's, drie mannen en een vrouw, en vervolgens werd hij neergeschoten. De Franse justitie vermoedt dat de dader geradicaliseerd was. 

Volgens een bron dicht bij het onderzoek is een imam die bekend stond bij de veiligheidsdiensten opgepakt. Die imam is actief in een gebedsruimte in Gonesse waar ook de dader langskwam. De burgemeester van Gonesse had vrijdag al aangekondigd dat de moslimvereniging waar de imam werkte, hem op staande voet ontslagen heeft.

De dader woonde ook in Gonesse, en had zich een tiental jaar geleden bekeerd tot de islam. De onderzoekers proberen nu na te gaan of de dader op zijn eentje handelde, of steun kreeg van medeplichtigen. De vrouw van de man werd enkele dagen vastgehouden, maar is intussen weer vrijgekomen.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Filip Vanlaeken

    Grenzen toe voor wie denkt dat geloof boven de staat staat, of dat zijn geloof beter is dan een ander.

  • Wim ELBERS

    De infiltratie gebeurt niet enkel bij de Franse politie. 25 jaar geleden heb ik kunnen voorkomen dat een jonge Marokkaanse moslim als chauffeur v/d Voorzitter v/h Hoog Comité v Toezicht verder bleef fungeren. Die kerel was toen niet eens tot Belg genaturaliseerd ! Het is mij niet in dank afgenomen. De chauffeur was niet zolang voordien geadopteerd door een Topambtenaar v/d Diensten v/d 1ste Minister onder wie deze politiedienst destijds ressorteerde, Ook dat mag en moet geweten worden.

Lees meer