Getty Images/iStockphoto

Vijf doden bij appartementsbrand in zuiden van Duitsland

 Vijf mensen zijn gisteren om het leven gekomen bij een brand in een appartement op de bovenste verdieping van een gebouw in Lambrecht, in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. De slachtoffers komen allen uit Polen. Dat meldt de politie.

De brand brak gisteravond uit omstreeks 23.30 uur, waarschijnlijk in de keuken. Onder de doden - drie mannen en twee vrouwen - zijn de twee bewoners van het dakappartement. De speurders gaan ervan uit dat de overige drie slachtoffers bezoekers waren, maar hun lichamen zijn nog niet geïdentificeerd. 

Een dag na de brand meldde de politie dat de slachtoffers waarschijnlijk uit Polen afkomstig zijn. Een DNA-test bij de lijkschouwing volgende week moet daarover zekerheid bieden.

Politie en brandweer waren massaal ter plaatse met meer dan 100 manschappen. Het vuur is ondertussen volledig geblust. 
De bewoners van de drie andere appartementen in het gebouw konden zichzelf in veiligheid brengen. Het is nog onduidelijk wat de precieze oorzaak is van de brand.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer