Vijf mensen opgepakt bij grootschalige operatie tegen pedofilie in Italië

De Italiaanse politie heeft vijf mensen opgepakt en ongeveer negentig huiszoekingen in bijna evenveel steden uitgevoerd als onderdeel van een grote operatie tegen pedofilie. Dat meldt de politie. Op 6 maart startte het parket van Firenze met Eurojust, het gerechtelijke coördinatieorgaan van de EU, de grootschalige actie tegen pedofilie, niet alleen in Italië, maar ook in Frankrijk, Portugal en België.

De vijf opgepakte mannen konden ontmaskerd worden door het onderzoek van drie specialisten van de Italiaanse post- en communicatiepolitie. Zij infiltreerden in een netwerk van personen die films en foto's met pedofiele inhoud verkopen en verdelen.
 
Twee weken geleden lanceerden het parket van Firenze en Eurojust de grootschalige actie tegen pedofilie in 28 landen, waaronder Frankrijk, Portugal, België en de Verenigde Staten. In het kader van de actie, "Operation Nanny" genaamd, werden toen al tien personen opgepakt in Italië, de Verenigde Staten, Frankrijk en Portugal. Tegen 112 personen loopt een onderzoek.
 
Het vermoedelijke hoofd van het netwerk, dat ongeveer 700 leden over de hele wereld telt, zou een Italiaan zijn. De leden komen uit landen zoals Saoedi-Arabië, Mexico, Chili, Argentinië, Qatar en Israël. Naast de 700 leden zouden duizenden personen de video's en foto's op de site bekeken hebben. De hoofdserver van het netwerk stond in het Amerikaanse Dallas.

Lees meer