Cherif Chekatt
AFP Cherif Chekatt

Vijf mensen opgepakt die mogelijk wapen leverden aan schutter van Straatsburg

In de Franse Elzas zijn dinsdagochtend vijf mensen opgepakt. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de levering van het wapen dat door de dader van de schietpartij op een kerstmarkt in Straatsburg werd gebruikt. Dat hebben bronnen nabij het onderzoek bevestigd. De vijf verdachten behoren allen tot dezelfde familie.

Verder onderzoek moet uitwijzen wie in welke mate betrokken was bij de levering van het wapen. Een van de vijf verdachten is een 78-jarige man. Drie andere mannen zijn 65, 34 en 32 jaar oud. De vijfde persoon is een 57-jarige vrouw.

Bij de aanslag op 11 december vielen vijf doden en elf gewonden. De 29-jarige dader, Cherif Chekatt, werd twee dagen later door de Franse politie doodgeschoten in de wijk Meinau in Straatsburg. Kort na de dood van de geradicaliseerde crimineel eiste IS de aanslag op.

De onderzoekers vermoeden dat Chekatt zich enkele dagen voor het bloedbad een wapen aanschafte. Het gaat om een 88mm kaliber pistool dat dateert van het einde van de 19de eeuw. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer