Ter illustratie
Getty Images/iStockphoto Ter illustratie

Vijf verdachten opgepakt na afrekening in zuiden van Frankrijk waarbij onschuldige toeriste omkwam

In het zuiden van Frankrijk zijn vijf mensen bij de onderzoeksrechter voorgeleid, op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij van 28 juli in Ollioules, zo meldt het parket van Marseille. Bij de schietpartij vielen drie doden, onder wie een toeriste die door een verdwaalde kogel werd getroffen.

Een van de verdachten wordt vervolgd "wegens opzettelijke doodslag met voorbedachtheid in bende, poging tot opzettelijke doodslag met voorbedachtheid in bende, en bendevorming voor het plegen van misdaden", preciseerde de procureur van Marseille, Xavier Tarabeux. Het parket vorderde de aanhouding van deze verdachte. Bij huiszoekingen werd 20 kilo cannabishars in beslag genomen.

Op 28 juli werden bij een afrekening tussen drugstrafikanten in Ollioules een 29-jarige en een 30-jarige man doodgeschoten die bekendstonden bij de politie en het gerecht. Ook een 58-jarige toeriste liet het leven, haar echtgenoot raakte gewond. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer