BELGA

Vijfde dode in VS door longziekte: “Rook geen e-sigaret zolang onderzoek gaande is”

Opnieuw is in de Verenigde Staten iemand overleden aan de gevolgen van een nieuwe longziekte, die sterk gelinkt wordt aan het roken van een e-sigaret. Het aantal gevallen stijgt in rap tempo. Het gaat inmiddels om 450 patiënten, waarvan vijf zijn overleden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Sinds vorige maand is een onderzoek gaande dat meer duidelijkheid moet geven over de nieuwe ziekte en of deze daadwerkelijk veroorzaakt wordt door het roken van een e-sigaret. Zolang hier geen duidelijkheid over is, raadt de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC aan om geen e-sigaretten meer te roken. 

Opvallend is dat de patiënten vaak relatief jong zijn en voor hun opname in goede gezondheid verkeerden. Van allemaal is bekend dat zij kort voordat zij klachten kregen nog een e-sigaret hebben gerookt. Vervolgens kregen ze last van kortademigheid, vermoeidheid, hoesten, pijn op de borst en gewichtsverlies.

“Veel mensen beschouwen vapen als een minder gevaarlijk alternatief voor het roken van sigaretten, maar het is niet risicovrij,” zei Dr. Howard Zucker, commissaris van het ministerie van Volksgezondheid in New York eerder over de zaak. 

53 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christophe Malecki

    Het is niet normaal hoeveel mensen het nieuws nog allemaal geloven en hoe beinvloedbaar nog iedereen is door het nieuws. Is het niet vreemd dat ze enkel spreken van nieuwe longziekte van in de usa? Blijkbaar nergens anders... Nee je hoort me niet zeggen dat vapen gezond is. Maar ik ben er 100% zeker van dat het beter is dan sigaretten. Houd er gewoon al rekening mee dat 2 instanties zijn die niet willen dat je stopt met roken. 1 : de tabaksindustrie wat logisch is... En 2 onze eigen overheid

  • Jo Hendrik

    Ik ga terug sigaretten roken

Lees meer