AFP

Vijfde verdachte in onderzoek naar drama in Essex is man die koelwagen naar Zeebrugge bracht

De vijfde verdachte die gisteren gearresteerd werd in het onderzoek naar de 39 doden in een koeltransport, is de truckchauffeur die de koelwagen naar Zeebrugge heeft gebracht. Dat meldt het federaal parket.

De man kon opgepakt worden door informatie die de federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen heeft doorgespeeld aan de Britse autoriteiten, aldus het parket. 

De arrestatie gebeurde in de haven van Dublin, meldden verschillende Britse media gisteren. Het gaat om een 23-jarige man uit het graafschap Down in Noord-Ierland. Volgens de Ierse openbare omroep RTE was de man met een ferry vanuit Frankrijk aangekomen in Dublin.

Het blijft echter onduidelijk op welke plaats de slachtoffers in de oplegger terechtgekomen zijn en of die verdachte weet had van de aanwezigheid van de verstekelingen.

De 25-jarige vrachtwagenbestuurder, die met de koelcontainer van Purfeet naar Essex reed, verschijnt morgen voor de rechter op beschuldiging van 39-voudige doodslag, samenzwering tot mensensmokkel en hulp bij illegale immigratie, en witwassen van geld. Drie andere mensen die waren opgepakt, zijn op borgtocht vrijgelaten.

Lees ook: Britse krant legt mensensmokkel vanuit België bloot

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • DIRK RASSCHAERT

    Waarom spreekt men steeds van mensensmokkel vanuit België terwijl men nog niet weet waar ze in de wagen gekropen zijn? Dus was die kerel al gekend bij de federale in Oost-Vlaanderen? En nog niet opgepakt? En in Zeebrugge wisten ze van niks? Perfecte samenwerking !?

Lees meer