Illustratiebeeld
©Sunny Awazuhara- Reed / Design Illustratiebeeld

Vijfjarige brengt baby in vrieskoude naar buren in Alaska nadat ze alleen zijn achtergelaten

Een vijfjarig kind heeft een 18 maanden oude baby 800 meter door de sneeuw naar een buurman gebracht, nadat de twee alleen waren achtergelaten in een huis in Alaska. Dat melden de plaatselijke autoriteiten. Een vrouw werd opgepakt vanwege het in gevaar brengen van het welzijn van een minderjarige.

De twee kinderen waren alleen thuis toen de stroom uitviel. Het oudste kind was bang en besliste de baby naar de buren te dragen. Die wonen echter 800 meter verder en de vijfjarige trok in ijskoude temperaturen (-35 graden Celcius) op zijn kousen en in lichte kledij door de sneeuw. 

De buren ontfermden zich over de kinderen en belden de politie. Die arriveerde pas 12 uur later in het afgelegen inheemse dorp Venetie, in het noordoosten van Alaska. Beide kinderen raakten gewond door de vrieskou, maar zouden wel volledig herstellen.

Een 37-jarige vrouw die beide kinderen in de woning zou hebben achtergelaten, werd opgepakt. Het is niet duidelijk of er familiale banden zijn tussen de vrouw en de kinderen enerzijds en tussen de twee kinderen anderzijds.

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ronny Servaege

    @Kelly Bernaert, er staat in het artikel ... op zijn kousen... Niet dat het uitmaakt of het nu om een jongen of een meisje gaat.

  • kelly Bernaert

    waar staat er geschreven dat het een kereltje is?

Lees meer