4
Facebook

Vinny (7) schenkt lange haar aan kankerpatiëntjes, daarna slaat het noodlot toe

Twee jaar lang had Vinny Desautels zijn haar laten groeien, kwestie van kinderen met kanker blij te kunnen maken met een pruik. Nu is de 7-jarige jongen uit het Amerikaanse Roseville (Californië) zélf slachtoffer geworden van de vreselijke aandoening. Fase 4 dan nog, met uitzaaiingen naar andere gebieden in het lichaam.

Aan welke kanker Vinny precies lijdt, hebben dokters nog niet kunnen vaststellen. Wel staat vast dat hij gezwellen heeft rond zijn heup, in het bot rond het oog en op zijn rechterkaak.

Vinny is een doorzetter: toen hij gepest werd vanwege zijn lange lokken dacht hij niet aan opgeven. "Ze dachten vaak dat hij een meisje was, maar hij incasseerde alle kritiek als een echte kampioen", aldus zijn vader Jason. En ook nu komen anderen nog op de eerste plaats. "Ik wil mensen helpen, zodat ze niet naar de dokter moeten om tegen kanker te vechten", klinkt het.

Vinny klaagde recent over pijn aan de knie. De knobbel op zijn rechterheup voorspelde niet veel goeds, dokters ontdekten wat later een gezwel op zijn bekkenbeen. Toen ook zijn oog begon op te zwellen, vreesden zijn ouders het ergste. En inderdaad: ook hier bleek het om een kwaadaardig gezwel te gaan.

4
GoFundMe

O ironie: het is nog niet eens twee maanden geleden dat Vinny zijn lange lokken van ruim dertig centimeter had laten afknippen. "Ik ben zo trots dat ik deze jongen mijn zoon mag noemen", schreef moeder Amanda toen op Facebook. "Hij heeft zijn haar twee jaar lang laten groeien en ik kreeg de eer om er de schaar in te zetten. Hij werd vaak gepest, maar bleef doorzetten omdat hij wist dat het voor een goed doel was."

De grootouders hebben nu een Go Fund Me-pagina opgericht om de financiële kater alvast te verlichten. Na negen dagen zijn de gulle schenkers aardig op weg om het streefdoel van 250.000 dollar te halen.

4
GoFundMe
4
GoFundMe

Lees meer