2
Youtube/CNN

Visser redde 25-tal studenten van zinkende ferry

Ongeveer twee weken na de ramp met de veerboot Sewol getuigt Kim Hyun-ho voor het eerst over de tragische gebeurtenis. De visser zag het gevaarte in een mum van tijd zinken en probeerde zoveel mogelijk kinderen op zijn kleine vissersboot te trekken. "Ik hoor ze nog steeds in mijn hoofd gillen."

Kim Hyun-ho en zijn familie leven sinds generaties van de visvangst en wonen op een klein eiland ruim drie kilometer van de plek waar de ferry is gezonken. Hij en zijn broer zagen de ramp gebeuren en snelden met hun klein blauwe vissersboot te hulp. "Er waren te veel mensen en te weinig boten", zegt hij aan een verslaggever van CNN. "Mensen huilden en riepen om hulp. In een halfuur tijd hebben we een ongeveer 25 passagiers kunnen redden. De anderen waren met de ferry naar de bodem bezonken. Ze zaten gevangen. Ik voelde me droevig en gefrustreerd. s'Nachts kan ik niet slapen en hoor ik de slachtoffers nog steeds in mijn hoofd gillen."  

Pas later vernam de visser hoeveel mensen er om waren gekomen. Als vader van twee volwassen kinderen leeft hij mee met de ouders van de slachtoffers. "Als we iedereen hadden kunnen redden, dan was ik trots geweest", zegt hij. "Maar dat is niet het geval. Er zijn veel ouders in rouw. Ik voel me gewoon droevig."

Het schip had 476 opvarenden. De dodentol staat voorlopig op 187, 115 anderen zijn nog steeds vermist.

2 Links de blauwe vissersboot van Kim Hyun-ho. De visser kon een 25-tal passagiers redden.
Youtube/CNN Links de blauwe vissersboot van Kim Hyun-ho. De visser kon een 25-tal passagiers redden.

Lees meer