3 Jolien Schols (28) uit Hasselt werkt op een paardenranch in Australië. De boerderij dreigt ingesloten te geraken tussen twee grote bosbranden.
Benoit De Freine Jolien Schols (28) uit Hasselt werkt op een paardenranch in Australië. De boerderij dreigt ingesloten te geraken tussen twee grote bosbranden.

Exclusief voor abonnees

Vlaamse Jolien in Australië: “Ik kan het niet over mijn hart krijgen de paarden achter te laten”, vertelt ze aan onze reporter

Op bezoek in Burradoo: dorp zit ingesloten tussen twee bosbranden en is volledig ontruimd, maar Vlaamse Jolien weigert te evacueren

Verschillende bosbranden in Australië smolten het voorbije weekend al samen tot één megabrand. Ook het dorpje Burradoo dreigt nu opgeslokt te worden door twee grote vuurhaarden. Alle inwoners zijn er intussen gevlucht, maar de Vlaamse Jolien Schols (28) weigert te evacueren omdat ze haar paarden niet wil achterlaten. Wij gingen haar opzoeken op de ranch waar ze werkt. “Mocht het vuur ons toch insluiten, hoop ik mezelf in veiligheid te brengen door in een vijver te springen.”

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Lees meer