De Thaise politie zal volgens lokale media een autopsie uitvoeren om te achterhalen hoe de Belg om het leven kwam.
Screenshot BTV News De Thaise politie zal volgens lokale media een autopsie uitvoeren om te achterhalen hoe de Belg om het leven kwam.

Vlaming (64) dood aangetroffen aan zwembad na burenruzie in Thailand

In Thailand is een Vlaming dood aangetroffen aan zijn zwembad na een burenruzie. Dat is aan HLN bevestigd door familie van het slachtoffer. De man, W.B.(64) uit Antwerpen, woonde volgens lokale media al jaren in Pattaya, een populaire badplaats. Volgens een woordvoerder van Buitenlandse Zaken moet een autopsie uitwijzen hoe de Belg exact om het leven kwam.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De politie van Pattaya werd zondagavond op de hoogte gebracht van een hevige ruzie tussen twee buren. Die ging naar verluidt over de waterpomp van een zwembad dat te veel lawaai zou gemaakt hebben. De ruzie was zo hevig dat de politie ter plaatse werd geroepen.

Volgens lokale media keerde de Belg na het dispuut terug naar zijn huis. Toen de agenten daar even later echter toekwamen, vonden ze W.B. dood terug in de buurt van het zwembad. 

Autopsie

De Thaise politie onderzoekt de zaak nog. “Wij zijn op de hoogte van het overlijden, maar de exacte doodsoorzaak moet nog blijken”, vertelt woordvoerder Arnaud Gaspart van Buitenlandse Zaken aan HLN. “Daarvoor is het wachten op de resultaten van de autopsie.”

Lees meer