4 .
rv .

Exclusief voor abonnees

Vlamingen in Peking getuigen: “De Chinezen zijn paranoïde. Ze zeggen dat de buitenlanders het virus hebben binnengebracht”

Vlamingen in Peking: veel angst, maar ook vertrouwen in de regering

Het virus is terug van weggeweest in Peking. En ook al zijn er in zes dagen ‘slechts’ 137 besmettingen vastgesteld, de Chinese overheid neemt geen enkel risico. Er werden draconische maatregelen afgekondigd. “De meeste mensen hier zijn bang, zelfs paranoïde. Ze zeggen dat de buitenlanders het virus hebben binnengebracht. Maar tegelijk hebben ze vertrouwen in hun regering. Al die maatregelen zullen de uitbraak wel onder controle krijgen”, zegt Vlaming Gilbert Van Kerckhove vanuit Peking.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Piet Deroover

    Ik vrees dat het net andersom is. Wie heeft er markten met levende dieren die gekend zijn voor het dragen van corona virussen ?

  • Linda Deyaert

    Weer de waarheid verdoezelen, nu zijn het plotseling de buitenlanders die het terug hebben binnen gebracht.

Lees meer