Geen lege winkelstraten in Zweden. De burgers mogen zelf beslissen of ze in hun kot blijven of niet
BELGAIMAGE Geen lege winkelstraten in Zweden. De burgers mogen zelf beslissen of ze in hun kot blijven of niet

Exclusief voor abonnees

Vlamingen in Zweden vertellen waarom daar geen lockdown nodig is: “Mensen zijn heel gehoorzaam. Als de regering iets vraagt, doén ze dat gewoon”

In Zweden blijven de koffiebars en winkels open, kinderen gaan naar school en bijeenkomsten tot 50 man zijn nog steeds toegelaten. Van strenge regels is geen sprake, ook niet nu het aantal besmettingen blijft stijgen. “Een lockdown opleggen, is niet nodig. De Zweden hebben enorm veel vertrouwen in hun overheid en zijn sneller geneigd om de regels te volgen. Dat is niet zoals in België, waar je meteen heel veel rebellie ziet als er regels worden opgelegd.”

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

68 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Kelchtermans

    Ze gaan voor herd immunity, café's, restaurants, alle winkels, … alles is gewoon open en iedereen mag gaan en staan waar hij of zij wil. Als er nauwelijks maatregelen worden genomen, is het nogal wiedes dat niemand de regels overtreedt. Ondertussen hebben wel bijna alle Zweedse virologen een te hoge bloeddruk. Of deze aanpak echt beter is, zal de tijd uitwijzen. Nu is het te vroeg om een oordeel te vellen of anderen met een beschuldigend vingertje na te wijzen.

  • Gino Denil

    In België hebben we zes regeringen. Dat is al moeilijker om ze te vertrouwen. Vooral als die meesters zijn in creatieve boekhouding/statistiek en strategische informatie verspreiden. Dan wordt het moeilijk om de bevolking achter je maatregelen te krijgen.

Lees meer