7 Interieurontwerpen voor de Boeing Business Jet 777X door Jet Aviation.
Jet Aviation Interieurontwerpen voor de Boeing Business Jet 777X door Jet Aviation.

Exclusief voor abonnees

Vliegende superrijken: nieuwe luxejet is extravaganter en klimaatonvriendelijker dan ooit

Wie ontzettend veel geld heeft, maakt een lange neus naar Parijs en Katowice. De vliegende superrijken trekken zich weinig aan van het klimaatdebat.  

Kanye West en Kim Kardashian joegen eind vorige maand hun fans in de gordijnen toen ze op Instagram lieten zien hoe ze in Los Angeles voor een trip naar Japan aan boord stapten van een Boeing 747. Dat laatste lijkt weinig reden tot boosheid. In een beetje jumbojet passen 660 passagiers. Maar in deze 747 waren de rapper en zijn vrouw de enige passagiers, op Kardashians personal trainer na. Ze hadden luxe lounges tot hun beschikking, een slaap- en een badkamer.

“Aanstootgevend” en “onnodig” waren de mildste verwijten. “Je hebt de macht en de rijkdom om duurzaam te reizen, en dan doe je het tegenovergestelde?”, schreef Samantha Durham op Instagram. “Waarom? Voor een Instagram-hit?” Toch zijn Kanye en zijn vrouw lang niet de enige superrijken die zich zulke extravagantie veroorloven. Terwijl in Katowice de wereld worstelde om de klimaatafspraken van Parijs te redden, toonde Boeing (op 10 december) op een beurs voor zakenreizigers in Dubai de jongste vipjet en de interieurs die daarin mogelijk zijn.

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Robert De Meulder

    Die super rijken zijn van die mensen die niet kunnen tellen want die dachten altijd dat 100 miljoen dollar minder is dan 200 miljoen dollar en door hun lompigheid blijven die het milieu voor geldgewin naar de knoppen helpen.Dus kun je nagaan hoe echt lomp mensen zijn die denken dat 1 miljard dollar minder is dan 2 miljard dollar.Enz,enz,enz................

  • Paula V D Pee

    660 passagiers in 747 zal je niet meer vinden in de commerciele luchtvaart. 400 zal wel meer als genoeg zijn. Misschien een taksje invoeren voor het leegvliegen van de rijken?

Lees meer