Tim van T. (22), alias ‘Snapking’.
SnapKing YouTube Tim van T. (22), alias ‘Snapking’.

Vlogger verplicht minderjarige mee te werken met seksfilmpjes en stuurt beelden naar haar familie

Snapking, een Nederlandse vlogger, is vandaag veroordeeld wegens het verspreiden van naaktfoto's van een minderjarig meisje die hij naar haar klasgenoten en familieleden stuurde. Ook mishandelde hij haar voortdurend. De rechtbank in Lelystad legt de  22-jarige Tim van T. drie maanden jeugddetentie op, waarvan twee maanden voorwaardelijk. 

De rechtbank achtte verder bewezen dat Van T. in het geniep de seks filmde die hij had met het toen 15-jarige meisje. Hij dreigde de beelden openbaar maken, als ze niet zou meewerken aan het maken van nieuwe seksfilmpjes. Ze werkte een keer mee. Vervolgens stuurde hij beelden door naar haar klasgenoten, medespeelsters van de hockeyvereniging en zelfs haar familieleden.

Van T. mishandelde het meisje ook en zocht haar op school op. Hij stuurde haar in krap een jaar tijd liefst 5.731 berichten via WhatsApp. Hij dwong haar ook te spijbelen.

De vlogger uit de stad Almere die nu onder zijn artiestennaam 'DieTim’ op YouTube actief is, kreeg jeugddetentie omdat hij minderjarig was tijdens het plegen van deze zaken uit 2013 en 2014. Onderdeel van de straf, die gelijk is aan de eis van het Openbaar Ministerie, is dat Van T. zich in de media niet uitlaat over deze strafzaak. Het slachtoffer en haar familieleden hebben er nog tot op de dag van vandaag last van, aldus de rechtbank.

Man met Downsyndroom te kijk gezet

Van T. kwam al eerder met het Nederlandse gerecht in aanmerking. In 2018 kreeg hij 40 uren werkstraf omdat hij in 2015 een man met het syndroom van Down al filmend te kijk zette en vernederde. In het filmpje is te zien hoe de vlogger in een supermarkt de 37-jarige Jeroen met het syndroom van Down pest. De man liep boos en schreeuwend weg. Het filmpje werd populair bij scholieren. Ook op de beschutte werkplaats waar Jeroen werkte, werd hij met de beelden getreiterd.

In juli 2017 bood de vlogger zijn excuses aan voor het misleiden van duizenden bellers. Hij had zijn volgers gevraagd een 0900-nummer te bellen dat een euro per minuut kost. De bellers stonden vervolgens lang in de wacht. Ze kregen uiteindelijk hun geld terug.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Victor Munster

    En die had 350.000 volgers!

  • Andy Verachtert

    Schande. Zwaar bestraffen indien de feiten boven elke twijfel bewezen zijn.

Lees meer