Archiefbeeld.
AP Archiefbeeld.

Vluchtelingenboot zinkt voor Libische kust, mogelijk meer dan 60 doden

Voor de Libische kust is zondag een boot met migranten gezonken, zo heeft de kustwacht meegedeeld. Er wordt gevreesd dat meer dan zestig mensen om het leven zijn gekomen.

De boot met migranten zonk ter hoogte van de Libische hoofdstad Tripoli. Kolonel Tawfik al-Sakir van de kustwacht zegt dat er 41 migranten levend uit het water werden gehaald. Volgens de getuigenissen van de overlevenden bevonden zich in totaal 104 mensen op de boot. Van de 63 andere inzittenden wordt aangenomen dat ze het ongeval niet overleefd hebben. Maar al-Sakir zegt dat de reddingsdiensten voorlopig geen dode mensen hebben aangetroffen.

Vrijdag had zich voor de Libische kust ook al een vluchtelingendrama voorgedaan. Toen kwamen mogelijk honderd mensen om het leven. Zestien mensen konden gered worden, maar er werden ook negen slachtoffers dood uit het water gehaald.

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Manfred Wauters

    Libië lost het elegant op. Komen net te laat. Maar dat is normaal, zij moeten van 20 Km ver komen en de NGO ferry's slechts 100 Km.

  • Eric Van Dyck

    Vroeger vond ik dit heel erg, nu raken de 2 honden die omkwamen door de hitte in de wagen me veel dieper ...

Lees meer