Een patrouilleboot van de Britten op het kanaal, archiefbeeld ter illustratie.
AP Een patrouilleboot van de Britten op het kanaal, archiefbeeld ter illustratie.

71 migranten onderschept in bootjes op het Kanaal

Op het Kanaal tussen Frankrijk en Engeland zijn 71 migranten op bootjes onderschept. De kustwacht van Frankrijk en die van Engeland ontdekten meerdere bootjes met verschillende aantallen migranten die onderweg waren naar het Verenigd Koninkrijk.

Rond 04.00 uur vanochtend werden veertien mensen uit een bootje gered. Ze werden gevonden door een marinehelikopter en met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis in Boulogne-sur-Mer gebracht. Daar waren nog acht migranten heengebracht die waren gevonden toen ze op het punt van vertrekken stonden. De Britse kustwacht trof een aantal boten dicht bij elkaar aan met in totaal 49 mensen aan boord. Veel van de migranten waren ook onderkoeld.

Veel vluchtelingen proberen vanuit de haven van Calais in Frankrijk de oversteek te maken naar Engeland, in de hoop daar asiel te krijgen.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Lipton Burdock

    Met andere woorden ff bekomen in Frankrijk op kosten van de Fransen en dan gewoon volgende poging. Ik hoop, nu het EU-gedrocht het VK tot niets meer kan verplichten, dat ze daar aan grens zullen doen wat elk gezond en sterk land doet en dat is die mensen gewoon buiten houden. Als het dan op termijn beter gaat daar zullen mensen hier misschien eindelijk gaan beseffen dat het veel beter kan zonder de waardeloze en zwakke EU.

  • Michel Jacobs

    Waarom zouden we nog moeite doen voor het UK dat de EU toch vaarwel zegt? Tenzij het is voor mensen in nood op het water, maar laat ze anders maar oversteken als ze dat zo graag willen.

Lees meer