4
EPA

74 vluchtelingen spoelen aan op Libisch strand

Meer dan 70 vluchtelingen zijn dood aangespoeld op een strand in Libië nadat de boot waarmee ze de Middellandse Zee poogden over te steken kapseisde.

De Libische tak van de hulporganisatie Rode Halve Maan meldt dat de lichamen van 74 vluchtelingen aanspoelden in de stad Zawiyah, een bolwerk van mensensmokkelaars. Aangenomen wordt dat hun boot is gekapseisd. Of er overlevenden zijn, is nog niet bekend.

Gisteren nog getuigden asielzoekers hoe zij en hun lotgenoten het slachtoffer werden van verkrachtingen, folteringen en moord in Libische detentiecentra.

Vorig jaar kwamen meer dan 5.000 mensen om tijdens de oversteek van de Middellandse Zee.

4
EPA
4
EPA

630 migranten gered

In de nacht van maandag op dinsdag zijn daarnaast op de Middellandse Zee ongeveer 630 migranten gered voor de Libische kust. Dat meldt de Italiaanse kustwacht vandaag. Het ging om twee aparte operaties, waarbij migranten van een grote sloep en een rubberboot werden gered.

4 Geredde vluchtelingen aan boord van een schip van de Spaanse ngo Proactiva Open Arms, die eergisteren werden gered voor de kust van Libië.
Getty Images Geredde vluchtelingen aan boord van een schip van de Spaanse ngo Proactiva Open Arms, die eergisteren werden gered voor de kust van Libië.

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Anonymous

    Ik deel je mening mus wablief, het zou ons ook maar moeten overkomen, er zouden velen van de negatieven nu op de eerste rij staan om ergens opgevangen te worden

  • mus Wablief

    En hier maar klagen dat een vluchteling geen boterham mag krijgen. Want ze zijn gevaarlijk Het zou jezelf en je gezin maar overkomen dat je moet vluchten.

Lees meer